Dolar 32,4870
Euro 34,8175
Altın 2.473,54
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C

BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİ 1 KATRİLYON’U ÇOK AŞTI

BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİ 1 KATRİLYON’U ÇOK AŞTI
30 Kasım 2017 20:06 | Son Güncellenme: 2 Aralık 2017 19:32

BÜYÜKŞEHİR’ BELEDİYESİ BÜTÇESİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi 2018 yılı bütçesi eski parayla 1 trilyon 210 milyar lira olarak belirlendi.

Büyükşehir ve 20 ilçe belediyesinin 2018 yılı bütçesi Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmeler sonrasında oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir ve ilçe belediyelerine ait gelir tarifeleri de görüşüldü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, mecliste yaptığı konuşmada, bütçenin hazırlanması ve meclise getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Toplumsal, katılımcı, sosyal, şeffaf belediyecilik ilkesi ve 7/24 çalışma esasına dayalı yönetim anlayışımızla birlikte Erzurum’u yaşanabilir bir kent yapmak için çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz” diyen Başkan Sekmen, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi, Türkiye’de yatırım bütçesi kullanımında ülke birincisi olduk. Görevi devraldığımız günden bu yana sürdürülen ekonomi yönetiminde diyebilirim ki Türkiye’deki diğer belediyelere örnek olduk. Bakınız 2014’te Büyükşehir’in yatırım giderleri 174 milyon liraydı. 2015’te 470 milyon liralık, 2016’da 585 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Belediyemizin 2016 bütçesinin yüzde 72’si yine yatırımlardan oluştu. Görüldüğü gibi her yıl yatırım giderimiz kat be kat arttı. Bu rakamlar ilimizin Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar belediyecilik noktasında kent tarihinde görülmemiş rakamlardır. İşte bu yüzden bu meclis Erzurum’un makûs talihini değiştiren bir Meclis olarak Erzurum’un tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. İnşallah vatandaşlarımızın destek ve duasıyla Erzurum daha da büyüyecek ve lider bir kent olacaktır. Bütçemiz ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun.”

Sekmen’in konuşmasının ardından, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 210 milyon olan 2018 bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.