Dolar 32,3264
Euro 35,0746
Altın 2.300,17
BİST 8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ÇIKAR AMAÇLI TEŞKİLAT KURULDU İDDİASI

ÇIKAR AMAÇLI TEŞKİLAT KURULDU İDDİASI
24 Ocak 2021 18:08

ÇAT Belediyesi’nde yaşandığı iddia edilen usulsüzlükleri, sosyal medya hesaplarından açıklayarak bir anda dikkatleri hem ilçe belediyesine ve hem de Belediye Başkanı Melik Yaşar’ın üstüne çeken, iddiaları ortaya attıktan sonra da emekliliğini isteyen ve görevinden ayrılan Mazhar Özdemir, yönetimi kanun tanımamazlıkla ve çıkar amaçlı teşkilat kurmakla itham etti.

Belediye Başkanı Melik Yaşar’ın cumartesi günü Saray Bosna Caddesi üzerinde bulunan Çat Belediyesi Kadın Dinlenmeevi’nde düzenlediği basın toplantısına yönelik değerlendirme yapan Mazhar Özdemir, “Sayın Başkan, basın toplantısında yaptığı açıklamalarıyla kendi kendini ihbar etmiştir” dedi. Ortaya attığı usulsüzlüklerle ilgili iddialarını devam ettiren ve bir yazılı açıklama yapan Özdemir, şunları söyledi:

İDDİALARIN HİÇ BİRİNE CEVAP VEREMEDİ

“- Hakkındaki skandal iddialara cevap vermek için basın toplantısı düzenleyen Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar’ın; konusu suç unsuru teşkil eden kamu zararına sebep olan onlarca kanunsuzluklarla ilgili sorulan sorulara cevap verememesi hakkındaki iddiaları daha da kuvvetlendirdi. Yaşar’ın, basın toplantısının büyük bölümünü 2019 yılı Mahalli İdareler Seçimi sürecine ve daha öncesindeki yaşantısına ayırması ve hakkındaki iddialarla ilgili hiçbir açıklama yapmaması basın mensuplarınca da anlamlandırılamadı. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını hiçe sayarak, belediye içerisinde illegal, çıkar amaçlı bir teşkilat kuran Melik Yaşar, düzenlediği basın toplantısında benim bizzat belgeleriyle birlikte ispat ettiğim, konusu suç teşkil eden ve kamu zararına sebep olan onlarca konudan tek bir tanesine bile cevap verememiştir. Üstelik vermiş olduğu demeçle de işlediği suçları kendi diliyle açığa vurmuş dolayısıyla kendi kendini ihbar etmiştir.”

BENİM BAŞKANIM DEĞİL Kİ SORUŞTURMA AÇSIN!

Yazılı açıklamasında usulsüzlükle ilgili konuları tekrarlayan Özdemir, “Kimse kendisini devletimizden büyük görmesin. Türkiye Cumhuriyeti kanunları bütün siyasi nüfuzların üzerindedir. Melik Yaşar önce belediye başkanının bilmesi gereken mevzuatı öğrensin. Kendisi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan benim. Bana soruşturma açtığını söylüyor. Benim Belediye Başkanım mı ki, bana soruşturma açacak? Kanun tanımaz insanlarla muhatap olunca böyle komik durumlarla karşılaşmamız oldukça doğal. Ben emeklilik dilekçemi vermişim. Adli mercileri de acil olarak göreve davet ediyorum. Çat’ta bugüne kadar makûs bir talih varsa bunun sorumlusu bu kanun tanımaz zihniyettir” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.