Dolar 32,5289
Euro 34,9614
Altın 2.425,71
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

ERVAK’TAN, HINIS ÇIKARMASI

ERVAK’TAN, HINIS ÇIKARMASI
7 Temmuz 2017 17:20

YILLARDAN beri Sultan Sekisi Toplantıları düzenleyen ERVAK, bu toplantıların 24’üncüsünü yarın Hınıs’ta gerçekleştirecek. ERVAK Başkanı Erdal Güzel, “Hınıs’ın Doğal ve Kültürel Zenginlikleri” konulu toplantıya herkesi davet etti.
Ahilik geleneğinin izlerini taşıyan Sultan Sekisi toplantılarında, şimdiye kadar genelde Erzurum’u ve bölgeyi ilgilendiren konuları işlediklerini, bu vesileyle de kamuoyunu ve yetkilileri bilgilendirdiklerini, yine sorunların çözümü için yol haritası belirlediklerini ve farkındalık oluşturduklarını belirten Erdal Güzel, şimdiye kadar yapmış oldukları toplantılarda hedeflerine ulaştıklarını ifade etti.

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri Sultan Sekisi Toplantıları’nda, Sarıkamış Harekatı, Ovit Geçidi, Kış Turizmi, Hızlı Tren, Sağlık Turizmi gibi konuları gündeme getirildiğini hatırlatan Güzel, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:
“- Yine bu toplantılarda, Organik Tarım, İpek Yolunda Demiryolu, Bölgesel Kalkınmada Tohumculuk, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları, Sınır Kapılarında Dış Ticaret, Enerji ve Savunma Sanayi, Erzurum Bölgesi Uygun Yatırım Alanları, Erzurum İli Kalkınma Raporu, Çoruh Vadisinin Coğrafi ve Kültürel Zenginlikleri, Oltu Şura Hükümeti, Yanıkdere Şehitleri, ERÇİMSAN gibi konuları işledik.

Bu yıl da Hınıs’ın Doğal ve Kültürel Zenginlikleri’ni ele alacağız. Amacımız, Erzurum’un en büyük ilçelerinden birisi olan Hınıs’ın potansiyel değerlerini gün yüzüne çıkarmak.
Kuzey ilçelerimizden Şenkaya, Oltu, Uzundere ve İspir’den sonra ilk defa bir güney ilçesinde Sultan Sekisi’ni toplayacağız.”

PANEL DÜZENLENECEK
Hınıs Kaymakamlığı, Hınıs Belediyesi ve Hınıs-Karaçoban Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin katkı sunduğu etkinlik, Erzurum Kalkınma Vakfı ve Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliği ile yarın (8 Temmuz Cumartesi) saat 10.30’da Hınıs Kültür Sitesi Salonu’nda gerçekleşecek olan, Prof. Dr. Haldun Özkan, Prof. Dr. Faris Karahan ve Dr. Şerafettin Çakal’ın konuşmacı olarak katılacakları panel ile başlayacak

Panel sonrası Hınıs’ın tarihi ve turistik yerlerinin gezilmesiyle sonlanacak.

Sultan Sekisi toplantısına katılmak isteyen vatandaşlar için, 08.07.2017 Cumartesi günü saat 07.00’da Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi önünden araç kaldırılacak. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.