Dolar 32,5752
Euro 35,0138
Altın 2.432,68
BİST 9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C

HEM YAPANI SEVDİ, HEM YATIKLARINI BEĞENDİ

HEM YAPANI SEVDİ, HEM YATIKLARINI BEĞENDİ
6 Haziran 2017 15:37

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin Yakutiye Medresesi’nde düzenlediği “Şehri Ramazan Erzurum” programlarının konuklarından birisi olan TV yapımcısı, tarihçi, turizmci Talha Uğurluel’e bu kez de Erzurum’un büyük maket ustası Doğan hattatoğlu mihmandarlık yaptı.

Talha Uğurluel’in, Yakutiye Medresesi’nde verdiği “Ramazan ve Kudüs” konulu konferansın ertesi gününde Doğan Hattatoğlu, evsahipliği yaptı.

Uğurluel’i önce Ulu Cami’ye götüren Hattatoğlu, burada kendisinin bin bir emekle yaptığı Kabe, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa maketlerini tanıttı.

Orijinallerinin bire bir aynı olan maketleri gören ve hayranlığını gizleyemeyen Uğurluel, Doğan Hattatoğlu’nu kutladı.

Doğan Hattatoğlu, konuğunu daha sonra Çifte Minareli Medrese’ye götürerek, gezdirdi. Çifte Minareli Medrese’ye de hayran kalan Uğurluel, “Erzurum’a boşuna tarih ve medeniyet şehri denmemiş. Eserler bir harika. Tabi Doğan ağabeyinin yaptığı maketler de öyle. Maketler ve yapımında gösterilen hassasiyet beni hayran bıraktı” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.