Dolar 32,5286
Euro 34,9017
Altın 2.439,53
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

İRANLI AKINI HEM KASA DOLDURDU, HEM YÜZ GÜLDÜRDÜ

İRANLI AKINI HEM KASA DOLDURDU, HEM YÜZ GÜLDÜRDÜ
27 Mart 2019 09:33 | Son Güncellenme: 27 Mart 2019 09:35

NEVRUZ tatilini fırsat bilerek ülkemize gelen İranlı sayısında geçen yıla oranla artış olduğu, bu artıştan yararlanan illerin başında da Erzurum geldiği belirtildi. Bölgenin en büyük ticaret, yaşam ve alışveriş merkezi olarak bilinen MNG’nin imkanlarını “daha fazla İranlı’yı Erzurum’a getirebilmek için seferber eden” Genel Müdür Aydoğan Süer, “Bizim merkezimize 4 günde çoğunluğu İranlı olmak üzere 700 bin kişi giriş yaptı” dedi ve ekledi: “Aynı hareketliliğin başta Cumhuriyet Caddesi olmak üzere, şehrin çoğu yerinde yaşandığı haberlerini aldık, bundan dolayı da çok mutlu olduk!”

Geçtiğimiz yıl yine mart ayında, İran’da yaşanılan Nevruz Bayramı’nı da fırsat bilerek Doğu Anadolu Alışveriş Festivali (DAF) yaptıklarını, festival süresince MNG Yaşam ve Alışveriş Merkezi’ne toplamda 600 bin kişinin geldiğini hatırlatan Genel Müdür Aydoğan Süer, “Bu yıl müşteri ve ziyaretçi sayısında yüzde 17-18’lik bir artışı yakaladık. Bu yıl MNG’yi 4 günde 700 bin kişi ziyaret etti” diye konuştu. ecrzurumdanhaberler.com’un sorularını yanıtlayan Süer, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

KOLLARI BU YIL ERKEN SIVADIK

“- Erzurum’a çok sayıda İranlı’nın, sadece Nevruz’da değil, her zaman gelmesini, karşılıklı ilişkilerin güçlenmesini ve bir alışveriş zemini oluşmasını istiyorum. Bu yıl kolları erken sıvadık. Tanıtım çalışmalarına İran’dan başladık. Tüm turizm şirketlerine Erzurum’u anlatan cd’ler, dokümanlar gönderdik. Yine İran’dan çok sayıda turizm acentası sahibi ve yöneticisini Erzurum’a getirerek misafir ettik. Getirecekleri her kişi başına 10 lira ekstra komisyon ödeyeceğimize dair söz verdik. 20 Mart’ta Gürbulak Sınırı’nda adita karargah kurduk ve iki gün içinde Erzurum’u, MNG AVM’yi anlatan 30 bin broşür dağıttık. Bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mehmet Sekmen’den ciddi destek aldık. Mehter ekibi gösterileriyle Nevruz’a renk kattı. Erzurum evlerinden oluşan maketler salonlarımıza taşındı. Tonlarca kadayıf dolması inkarı yine Büyükşehir’den geldi. Bunlar insanın içini hoş eden, heyecanına heyecan katan güzellikler.”

FESTİVALİ GENELLEŞTİRELİM

MNG AVM’de yaşanan hareketliliğin benzerinin, başta Cumhuriyet Caddesi olmak üzere şehrin her çarşı ve pazarında da yaşandığını kaydeden Aydoğan Süer, “Esnafımızdan teşekkür mesajları aldık, almaya da devam ediyoruz. İran’dan insanlar otobüslerle Erzurum’a taşındı. Kimi çarşıda, pazarda alışveriş yaptı, kimi Palandöken’e çıktı, kayak kaydı.Biz MNG olarak DAF’ı tescil ettirmişiz. İnsanlar, bu şehrin öncelikle de sivil kitle örgütleri işin ciddiyetinin ve öneminin farkına vararak hareket etmeliler. Bir önerim var. Gelsinler DAF’ı Erzurum’a mal ederek bir etkinlik yapalım. Günler öncesinden şehri bezetelim, donatalım, tam bir alışveriş festivali havasına sokalım. İşte o zaman Erzurum, İranlı dostların vazgeçemeyeceği bir ticaret ve alışveriş merkezi halini alır” dedi. Erzurum – ÖZEL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.