Dolar 32,5885
Euro 34,8412
Altın 2.508,17
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

İŞ DÜNYASI İLE BULUŞMAYA GELDİLER

İŞ DÜNYASI İLE BULUŞMAYA GELDİLER
23 Ocak 2018 20:30 | Son Güncellenme: 23 Ocak 2018 20:33

BİRLEŞTİRİCİ İş Dünyası (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, çeşitli temaslarla bulunmak amacıyla geldiği Erzurum’da, basın mensuplarına çeşitli konularda değerlendirmeler yaptı, “Terörle mücadelede önemli mesafeler alınıyor. Sırada ekonomi terörü var. Onu da hep birlikte alt edeceğiz” dedi.

Çat Yolu üzerindeki Hacıbaba Lokantası’nda düzenlenen basın toplantısında ilk değerlendirmeyi BİRKONFED Erzurum Şube Başkanı Muhammet Zeki Gözeler yaptı. BİRKONFED’in yeni kurulan bir federasyon olmasına rağmen süratle büyüdüğünü ve ülkenin “ilk on STK’sından birisi” olduğunu belirten Gözeler, şöyle devam etti:

“- Erzurum’da hayvancılık, gıda, inşaat. yol yapımı ve benzeri sektörlerde uğraş veren işadamları ile birlikteyiz. Örneğin Doyum Su bizimle birlikte. Erzurum’un da en güçlü STK’sı olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Tüm enerjimizi Erzurum için harcıyoruz” dedi.

MERMER BORSASI KURUYORUZ

Daha sonra söz alan ve ekonomi alanında önemli mesajlar veren BİRKONFED Genel Başkan Yardımcısı Ömer Niziplioğlu, Değerli Taş ve Mermer Borsası kurmak için harekete geçtiklerini bildirdi.

“Petrol bulduk desek dikkat çeker, ama petrolden önemli madenlerimiz var” diye söze başlayan Niziplioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“- Dışarıya sattığımız mermer ve doğal taşların parasal değeri yaklaşık 2.5 milyar dolar. Düşünün ki, 100 dolara, 200 dolara mermeri blok olarak satıyoruz. Aynı mermeri Çin işliyor, parlatıyor, paketliyor, 5 hatta 10 bin dolara satıyor.  Neden biz yapamıyoruz? Dünya mermer rezervinin yüzde 50 si Türkiye’de. Mermer piyasasının büyüklüğü 30 milyar dolar seviyesinde. Biz, bunun yarısını alabiliriz.  Mermer kaynakları bireysel olarak işletiliyor, dolayısıyla israf ediliyor. Vinçlere makine parkurlarına boşa para ödüyoruz. Böyle bir anlayışla bir yerlere varmamız mümkün değil. Birlik olarak spot serbest piyasası oluşturmak, borsa kurmak istiyoruz.”

Türkiye’nin 5 milyar metreküp mermer ve doğal taş rezervine sahip olduğunu da hatırlatan Niziplioğlu, “Üreticimizi kalkındırmak istiyoruz. 1 dolara muşamba bile satılmaz, biz mermer satıyoruz. Borsayı kurarsak, ülke olarak gayrisafi yurtiçi hasılanın yarısını taştan kazanırız. Ancak, bugünkü sistem ile bir yere varamayız. Yani işletmeci hem taşı ocaktan çıkartacak, hem kesecek, hem işleyecek, hem pazarlayacak. Bu iş böyle olmaz, olmuyor da. Mermer ve taş işini uluslararası standarda getirecek, ekonomik kaybı önleyeceğiz” dedi.

GEREKİRSE AFRİN’E GİDERİZ

Erzurum’da bulunmaktan, basın ve iş dünyası ile biraraya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal, sözlerinin başında Afrin’i teröristlere dar eden Mehmetçik’e başarı diledi, “Terörle, teröristle kararlı mücadelesini sürdüren güvenlik güçlerimize, askerimize, polisimize başarı diliyorum. BİRKONFED olarak hepsinin yanındayız. Sürdürülen operasyonu sonuna kadar destekliyoruz. Eğer bize ihtiyaç duyulursa, hiç şüphesiz Afrin’e kadar gideriz” mesajı verdi.

BİRKONFED Erzurum Şubesi’nin kısa zemende önemli mesafeler aldıklarını gördüğünü, bundan da büyük mutluluk duyduğunu belirten Genel Başkan Ünsal, sözlerini şöyle devam ettirdi:

SIRADA EKONOMİ TERÖRÜ VAR

“ Devletimiz terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Sonuna kadar yanlarındayız. Ülke olarak hem bölücü terörle, hem de ekonomi terörü ile mücadele veriliyor. İş dünyası olarak ayakta duracağız, yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. BİRKONFED olarak 10 bin kişi ile istihdama katkı yapacağız. Teşvik istemiyoruz. Kendi imkanlarımızla gayret gösterecek, fitne odaklarına fırsat vermeyeceğiz. 172 kalem ürün ithal ediyoruz. İthalatın önünü ancak üreterek, üretim yaparak kesebiliriz. Tek sorun, pazar oluşturamıyoruz. Sizlerin hakkını biz koruyacağız. FETÖ’ye bulaşmayan her işadamı bizim nazarımızda gazidir. Erzurum önemli bir şehir. Yiğit işadamları var. İlk çalışmamız savunma sanayi alanında olacak. İkinci toplantıda bu projenin detaylarını açıklayacağız.”

Toplantı daha sonra soru-cevap şeklinde devam etti. Şube Başkanı Gözeler, önümüzdeki aylarda Aşkale’de bir boya ve inşaat malzemeleri fabrikasının kuruluşuna önayak olacaklarını belirtti, “Yatırım tutarı 500 milyon Euro’yu bulan bu yatırımı başkaları takip edecek” hatırlatması yaptı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.