Dolar 32,5842
Euro 34,7966
Altın 2.501,77
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

KÜLTÜR YOLUNDA SKANDALLAR BİTMİYOR

KÜLTÜR YOLUNDA SKANDALLAR BİTMİYOR
17 Temmuz 2020 07:29 | Son Güncellenme: 17 Temmuz 2020 07:30

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından Erzurum Kalesi’nin çevresini açmak amacıyla başlatılan Kültür Yolu Projesi’nin ikinci etap çalışmaları devam ederken, proje kapsamında çuval dolusu paralar harcanarak yapılan yürüyüş yolları ve zemin süslemelerinin bir ay geçmeden bozulup, kırılması şaşkınlıkla karşılanıyor.

Kamulaştırma çalışmalarının ardından yıkılan eski bina ve işyerlerinin yerine yapılan Millet Bahçesi’ndeki süs havuzlarının yapımında kullanılan granitlerinin yanısıra, engelli yollarına döşenen hissedilebilir zeminlerin bir kış sonrasında patır patır dökülmesi ve parçalanmasıyla başlayan skandallar zinciri, yapılan uyarılara rağmen aynen devam ediyor.

GÖREN ŞAŞKINA DÖNÜYOR

Bu yıl ikinci etabının yapımına başlanılan Millet Bahçesi’nde yeni ortaya çıkan yanlışlıklar, hatalar, ihmaller ve keyfi uygulamalar, gören herkesi şaşkına çeviriyor.

ŞİPŞAK DEĞİŞİM

Yöre esnafının çalışmaları  hayret ve şaşkınlık dolu gözlerle izlediği bahçede, yürüyüş yollarının çevresine dizilen krom korkulukları geceyarısı operasyonları ile ahşap korkuluklarla yer değiştirmiş, sihirbazları bile kıskandıracak çabuklukla yapılan bu değişim gözlerden kaçmamıştı.

MALZEME ÖZEL, İŞÇİLİK KÖTÜ

Bahçenin yan tarafında bulunan Korukçu İş Merkezi’nin hemen arkasında yapılan zemin çalışması, işin ne kadar ciddiyetsiz ve baştansavma yapıldığının kanıtı oldu.

YILLAR ÖNCE DEĞİL, YENİ YAPILDI

Zemin için kullanılan özel malzemelerin, sanki yıllar önce yapılmış da kullanıla kullanıla deforme olmuş, bozulmuş izlenimi vermesi, esnafı şaşkına çevirdi.

Yerinden oynayan, kimi yerleri de kırılan malzemelerin nasıl bu hale geldiğinin mutlaka araştırılması ve sorumlularından hesap sorulması gerektiğini belirten vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i bu konuda göreve çağırdılar.

VİCDAN SAHİBİ OLAN YAPMAZ

Vicdan sahibi hiçbir insanın yapmayacağı yanlışların bahçede ardı ardına yaşanmasını, “yoksa Başkan’ı kandırıyor, gözünü mü boyuyorlar” şeklinde yorumlayan vatandaşlar, “Bu kadar yanlışın ve hatanın ardı ardına yaşanmasının başka ne sebebi olabilir?

Yürüyüş yolları bozuluyor, zemin parçalanıyor, çiçek ve ağaçların yerine banklar sulanıyor, özel taşlarla dizayn edilmiş zeminler darmadağın ediliyor. Buraları kontrol eden kimse yok mu? Acaba sayın Mehmet Sekmen, ekibi tarafından sabote mi ediliyor? Kurum içinde çekişme var da, o çekişme mi bu skandalları doğuruyor? Gerekçesi ne olursa olsun, olan Erzurum’a, olan milletin çöpe atılan parasına oluyor. Bu savurganlığın önüne geçilmeli ve skandalları yaşatanlardan mutlaka hesabı sorulmalı” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.