Dolar 32,3787
Euro 35,0516
Altın 2.326,54
BİST 9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

PASİNLER’DE SOLOTÜRK HEYECANI

PASİNLER’DE SOLOTÜRK HEYECANI
18 Eylül 2018 17:47 | Son Güncellenme: 18 Eylül 2018 17:53

ANADOLU‘nun kapılarını Türkler’e Malazgirt Zaferi’nden önce açan Pasin Savaşı’nın 970’nci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Solotürk uçağı da yaptığı gösterilerle nefes kesti.

Bizans İmparatorluğu ile Türkler’i tarihlerinde ilk defa karşı karşıya getiren savaş, 1048 yılında Pasin Ovası’nda gerçekleşti.

SOLOTÜRK RENK KATTI

İbrahim Yınal Bey ile Kutalmış komutasındaki Büyük Anadolu Selçuklu Ordusu, Ermeni, Gürcü ve Abaza’lardan oluşan 50 bin kişilik Bizans Ordusu’nu bozguna uğratarak Anadolu’yu Türk Toprağı yapacak olan zaferlerden ilkini gerçekleştirdi.

Pasin Zaferi nedeniyle Pasinler’de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi, savaş temsili olarak canlandırıldı. Etkinliklere Solotürk Uçağı’nın gösterisi renk kattı. İlçe üzerinde alçak uçuş yapan uçağk pilotunun akrobatik gösterileri izleyen herkesi heyecanlandırdı.

SERTOĞLU: AMACIMIZ YENİ NESLİ BİLGİLENDİRMEK

Etkinlikleri Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile Ak Parti İl Başkanı Mehmet emin Öz’ün yanısıra çok sayıda vatandaş ta izledi.

Etkinliklerde bir konuşma yapan Pasinler Belediye Başkanı Ünsel Sertoğlu, amaçlarının Türk Tarihi’ne mührünü vuran böylesi önemli bir zaferi ve sonuçlarını yeni nesle aktarmak ve anlatmak olduğunu söyledi. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.