Dolar 32,5811
Euro 35,0501
Altın 2.456,24
BİST 9.814,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C
Sal 16°C

RAMAZAN PİDESİNİN FİYATINI İNDİRDİK DEDİLER AMA…

RAMAZAN PİDESİNİN FİYATINI İNDİRDİK DEDİLER AMA…
10 Mayıs 2019 15:24

RAMAZAN ayının gelmesiyle birlikte 500 gramı 350 kuruştan satılmaya başlanılan pidenin fiyatında, vatandaştan gelen talepleri de göz önünde bulundurarak ayarlama yoluna giden yetkililer, ilginç bir yöntem uyguladı, gramajı düşürdü, fiyatı indirdi, ama bu yöntemle fiyata 6 kuruşluk bir zam yaptıklarını fark edemediler.

Vatandaşın “pide pahalı” sitemine kulak veren Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Mahmuthan Arslan, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Rasim Fırat, Erzurum Fırıncılar Odası Başkanı Abdulkadir Şaşi ile bir araya gelerek, bir toplantı yaptı.

HEM GRAMAJ İNDİ, HEM FİYAT DÜŞTÜ AMA!

Yapılan toplantıda alınan karar, “500 gram ve 3 lira 50 kuruşa satılan pide, 330 grama düşürülmüş fiyatı ise 2 lira 50 kuruş olarak belirlenmiştir. Yine yumurtalı ve susamlı pide 4 lira 50 kuruştan satılırken, yeni düzenlemeyle birlikte 3 lira 50 kuruşa indirilmiştir” denilerek, kamuoyuna duyuruldu.

Yapılan açıklama, çeşitli ajans ve medya kuruluşları tarafından “Ramazan pidesinin fiyatı indirildi” başlığıyla halka duyuruldu.

UZMANLARIN HESABI DAHA FARKLI

Haberde verilen rakamlarla ilgili bir hesaplama yapan matematikçiler, Ramazan pidesinde indirim yapılmadığını, aksine pidenin her bir 100 gramında 6 kuruşluk kuruşluş bir artış gerçekleştiğini ortaya koydular.

Fiyatı 350 kuruştan satılan 500 gram ağırlığındaki pidenin 100 gramının 70 kuruşa geldiğini, 330 grama düşürülen ve 250 kuruştan satılması kararlaştırılan pidenin 100 gramının ise 76 kuruşa denk geldiğini belirten hesap uzmanları, “Yani 500 gram ekmeğin fiyatı bu hesaplama ile 380 kuruşa yükselmiş oldu. Ekmeğin fiyatını belirlemek amacıyla kaleme, kağıda sarılanlar, ciddi bir hesap yanlışı yapmışlar. Şayet fiyat indirilecek ise, 330 gram pidenin fiyatı, bu yöntemden hareketle 210 kuruşa düşürülmeliydi” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.