Dolar 32,5964
Euro 34,7967
Altın 2.494,72
BİST 9.462,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

TARİHİ MEKANDA NE YAPIYORLAR DERSİNİZ

TARİHİ MEKANDA NE YAPIYORLAR DERSİNİZ
24 Temmuz 2020 15:36

ERZURUM Kalesi’nin çevresinde kentsel dönüşüm projeleriyle yıktıkları ev ve işyerlerinin yerinde “Kültür Yolu” adı altında üç aşamalı bir proje başlatan, projenin ilk aşamasını önceki yıl şöyle, böyle tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, tarihi mekânı yap-boz tahtasına çevirdi.

ÖNCE YAPTILAR…

Bu yıl projenin ikinci aşamasına hız veren, çalışmaları başlattıkları günlerde, tamamladıkları birinci bölümün önünü sundurmayla sınırlayan yetkililer, sınırın öte tarafında kalan, önceden yaptıkları birkaç binayı fikir değiştirdi, ani bir kararla söküp, attılar.

Erzurum tarihi açısından son derece önemli bir yer olarak gösterilen bölgede şimdiye kadar yapılan, aralarında süs havuzu ve yürüyüş yollarının da bulunduğu birkaç çalışma, daha kullanılmadan deforme olmuş, havuzun granitleri bir kış geçmeden dökülmüş, bu yıl yeni yapılan yürüyüş yollarına döşenen özel malzemeler de ya yerinde oynamış, ya da kırılmıştı.

SONRA SÖKÜP, ATTILAR

Skandalların ardı arkasının kesilmediği Kültür Yolu’nda, geçtiğimiz yıllarda yapılan bazı binaların da ani bir kararla sökülüp, atılması şaşkınlıkla karşılandı. Ağır iş makinalarının sarstığı bölgede neler yapıldığını bir türlü anlayamayan yöre sakinleri, “Böylesine önemli bir alan yap-boz tahtasına döndü. Büyükşehir ne yapıyor, ne yapmaya çalışıyor? Çalışmalardan ve gelişmelerden Başkan Mehmet Sekmen’in haberi oluyor mu? Bir taraftan birşeyler yapıp, öte yandan yapılanları ya döküp atmak, ya da yeniden onarmak görülmüş şey değil” diye konuşuyorlar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.