Dolar 32,3945
Euro 34,6201
Altın 2.394,26
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
19°C
Hafif Yağmurlu
Çar 16°C
Per 15°C
Cum 15°C
Cts 12°C

TEREYAĞININ HAKKINI VERDİLER

TEREYAĞININ HAKKINI VERDİLER
11 Ekim 2016 06:22

PROF. DR. AHMET RASİM KÜÇÜKUSTA YAZDI…

TÜM dünya, senelerce kolesterol damarları tıkar, kalp hastası yapar diye korkutuldu, adeta bir kolesterol fobisi yaratıldı. Tereyağı, yumurta, yağlı yoğurt ve peynir gibi yiyecekler kalp düşmanı ilan edilirken margarin ve bitkisel yağlar dost yağlar olarak göklere çıkarıldı.

Bilim adamlarına rüşvet verilerek kalp krizi ve felçlerin esas sebebinin şeker değil hayvansal yağlar olduğunu vurgulayan makaleler yazdırıldı. Gel gelelim gerçeklerin günün birinde ortaya çıkmak gibi kötü bir huyları var ve şimdi o günleri yaşıyoruz.

Damarların baş düşmanının kolesterol değil margarin ve hidrojenize bitkisel yağlarda bulunan trans yağlar olduğu, zerresinin bile tüketilmemesi gerektiği artık saklanamıyor.

Dünyanın en önemli tıp merkezlerinden olan Cleveland Kliniği’ nin internet sayfasında tereyağı resmini ve sadeyağ başlığını görünce içimden “Bakalım doymuş yağları gene nasıl karalamışlar” diye düşünmüştüm ama yanılmışım.

Olacak şey değil, kolesterol düşmanlığının kalesinden sadeyağa methiler düzülüyordu.

O sadeyağ ki tereyağının özüdür!

“Sadeyağının göbeğiniz için tereyağından daha iyi olduğunu gösteren üç sebep” başlıklı yazıda şu görüşlere yer veriliyor:

Sadeyağ tereyağının kaynatılması, su ve katı maddelerin uzaklaştırılmasıyla elde edilir. Geriye kalan sadece süt yağıdır. Bu lezzetli yağı tostunuza sürün, sebze yemeklerinde, sotelemede, fırında kullanın.

BİR: Sütün katı kısımları alındığı için sadeyağda laktoz bulunmaz, laktoz entoleransı olanlar rahatlıkla tüketebilir.

İKİ: Bütirik asitten çok zengin olduğu için bağırsak duvarının bütünlüğünün sürdürülmesini sağlar.

ÜÇ: Bütirik asit gibi kısa zincirli yağ asitleri kalın bağırsak hücrelerini hasarlardan korur.

Gelelim neticeye

Kalp hastalıklarının sebebinin sağlıklı hayvansal yağlar değil, işlenmiş tahıl, şeker ve trans yağlar olduğu artık saklanamaz oldu.

Yakında Cleveland Kliniği’nden “kuyruk yağının” mucizelerini anlatan bir yazı bekliyorum.

Darısı tahıl kafalıların başına!01-tryag

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.