Dolar 32,3832
Euro 34,7182
Altın 2.403,38
BİST 10.105,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 15°C
Cum 15°C
Cts 12°C

MİNİK EYMEN DESTEK BEKLİYOR

DÜNYADA ENDER GÖRÜLEN HASTALIKLARDAN BİRİSİNE YAKALANAN MİNİK EYMEN’İN, BU HASTALIKTAN KURTULABİLMESİ İÇİN GEN TEDAVİSİ GÖRMESİ GEREKİYOR. TOPLAMDA BİR MİLYON 820 BİN DOLARA İHTİYAÇ DUYAN MİNİK EYMEN İÇİN BAŞLATILAN KAMPANYAYA DESTEK BEKLENİYOR.

MİNİK EYMEN DESTEK BEKLİYOR
20 Temmuz 2022 05:50

YAKLAŞIK 8 ay kadar önce ölümcül SMA Tip 1 (Spinal Müsküler Atrofi) hastalığına yakalandığı ortaya çıkan Eymen bebek, hayata tutunabilmek için çok miktar paraya, dolayısıyla yardımsever insanların desteğine ihtiyaç duyuyor.

Sanayi Mahallesi’nde oturan Özlem ve Risalettin Kaya çiftinin üçüncü çocukları olarak geçtiğimiz yılın Kasım ayında (29. 11. 2021) dünyaya gelen ve aileyi sevince boğan Muhammed Eymen’de ortaya çıkan anormallikler anne-babayı tedirgin etti. Doktora götürülen minik Eymen’e; 10 Şubat 2022 tarihinde omurilikteki sinir hücrelerini etkileyerek yürüme, yemek yeme ve nefes alma gibi temel yetenekleri ortadan kaldıran, dolayısıyla kas kaybı ve zayıflığa neden olan SMA Tip 1 teşhisi konuldu.

ÇOK PARA LAZIM

Dünyaya geldiği günden beri rahat nefes alamayan ve geçtiğimiz nisan ayında ameliyat edilerek cihaza bağlı şekilde nefes alması sağlanan Muhammed Eymen Kaya’nın hayata tutunabilmesi için Dubai’ye gitmesi ve orada gen tedavi görmesi gerekiyor. Bu tedavinin yapılabilmesi için de 1 milyon 820 bin dolara ihtiyaç duyuluyor.

Bu parayı ödeme imkanından yoksun olan aile, Erzurum Valiliği’nin de izniyle bir bağış kampanyası başlattı.

Aynı hastalığa yakalanan Aydın’daki bir bebek için 2 milyon dolar toplandığını haber kanallarından öğrenen ve umutlanan Kaya Ailesi, başlattıkları kampanyanın aynı şekilde ilgi görmesini umut ediyor.

Muhammed Eymen’in Dubai’de gen tedavisi görmesi gerektiğini belirten yakınları, zamanın giderek tükeniyor olmasının endişesini yaşıyorlar.

ZAMAN GİDEREK TÜKENİYOR

Bebeğinin neredeyse üç aydan beri yoğun bakım altında tutulduğunu belirten anne Özlem Kaya, minik Eymen’in hastane tarafından konulan 2 yaş ve 13 kilo sınırını aşmadan tedavisine başlanması gerektiğini söyledi, “Bu tedavi için istenen 1 milyon 820 bin doların toplanmasını umutla bekliyoruz. Yaklaşık 3 aydır yoğun bakımda olan bebeğimin yardım olmadan hayata tutunması imkansız. Başta Erzurum’dan sonra tüm Türkiye’den destek bekliyoruz. Ülkemizde başlatılan kampanyalarla 150 çocuğumuz yurtdışında gen tedavisi görerek sağlığına kavuşmuş. Bunlardan birisi de Muhammed Eymen neden olmasın! Ülkemizde uygulanan spinraza denilen bir ilaç var ve bu ilaç hastalığı durdurmaya ne yazık ki, yetmiyor sadece hastalığın ilerlemesini yavaşlattığı söyleniyor. Muhammed Eymen bu ilacın 4 dozunu almasına rağmen hiçbir etkisini göremedik maalesef tek çözüm gen tedavisi” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.