Dolar 32,5798
Euro 34,9832
Altın 2.425,63
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

AKDAĞ, TEŞVİĞİ TEŞVİK ETTİ

AKDAĞ, TEŞVİĞİ TEŞVİK ETTİ
8 Ekim 2016 21:15 | Son Güncellenme: 8 Ekim 2016 21:28

01-bakncck

SAĞLIK Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak ve partilerinin düzenlediği istişare toplantısına katılmak üzere memleketi Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı teşvik paketini, “İnanıyorum ki, bu son kalkınma ve teşvik programımız, cazibe merkezleri programımız meyvelerini bu sefer verecek” şeklinde değerlendirdi.

Vali Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret eden Bakan Akdağ, vilayete gelişi sırasında çiçek verilerek karşılandı. Vali Azizoğlu’ndan brifing alan Sağlık Bakanı, hükümet olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ni diğer kalkınmış bölgelerle eşitleme kararı aldıklarını belirterek “ Hükümetimizin daha önce Doğu illerine yönelik olarak açtığı yatırım paketlerini, yeni uygulamasına başlayacağımız cazibe merkezleri programıyla taçlandıracağız” diye konuştu.

Ak Parti İl Örgütü’nün, yenişehir’deki Kültür Merkezi’nde düzenlediği istişare toplantısına katıldıktan sonra, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Müceldili Konağı’nda beraraya gelen Bakan Akdağ, bir bölgenin kalkınması için, o bölgenin altyapısının tanzim edilmiş olması gerektiğini söyledi. “Karayollarının, havalimanlarının ve orada yaşanabilecek bir şehir oluşturulması için, sağlık alt yapısının, eğitim alt yapısının iyi olması gerekmektedir” hatırlatması yapan Akdağ, “Biz de bu gaye ile 14 yıldır Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde çok büyük yatırımlar yaptık. Şunu belirtmek isterim ki, sadece Erzurum’a yapılan yatırımlar 14 milyar liraya yaklaştı.Bu son kalkınma ve teşvik programımız, cazibe merkezleri programımız meyvelerini bu sefer verecek, buna inanıyorum” dedi.

“YATIRIMCILARA GEREKLİ DESTEK VERİLECEK”

Uygulanacak program çerçevesinde, bölgeye yatırım yapacak yatırımcılara danışman desteği vereceklerini belirten Bakan Akdağ, “İstihdama katkı sağlayacağına inandığımız fabrika binalarını devlet olarak biz yapacak, makine ve üretim araçlarını almaları için de beş yıl süreli faizsiz kredi vereceğiz. Büyük bir kısmı hazine tarafından karşılanan kredi faizleri ile İstanbul, Kocaeli gibi yoğun sanayi merkezlerimizden bu bölgeye gelecek yatırımcılara taşınma için finansman sağlayarak, 6’ncı bölge imkanlarından faydalanmalarını sağlayacağız” diyerek, adeta teşvik paketini teşvik etti.

Proje ile özellikle batı illerine yapılan göçün önüne geçmeyi amaçladıklarını ifade eden Bakan Akdağ: “Batı’ya, sanayi şehirlerine hızlı göç o bölgedeki illerde yaşamayı zorlaştırıyor, sosyal problemlere yol açıyor. Bu sebeple hükümet olarak bu projeyi çok önemsiyoruz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.