Dolar 32,5952
Euro 34,7918
Altın 2.497,68
BİST 9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

AMAÇ BİRLİKTE ÜZÜM YEMEK!

AMAÇ BİRLİKTE ÜZÜM YEMEK!
15 Ocak 2020 21:34

ATATÜRK Üniversitesi Meslekyüksek Okulu’nda farklı yöntemler uygulanarak öğrenciler sanatın içine çekilmeye, sorumluluk projeleriyle bilinçlendirilmeye çalışılıyor. Bu yıl toplamda 37 sosyal sorumluluk projesi uygulayacaklarını belirten Okul Müdürü Prof. Dr. Dursun Kaya, “Amacımız birlikte üzüm yemek. Öğrencilerimizi araştırarak öğrenmeye teşvik ediyoruz” dedi.

“Sanatla varız” sloganıyla hareket ettiklerini belirten MYO Müdürü Prof. Dr. Dursun Kaya, Öğretim görevlisi arkadaşları Aydan Akkök, Ahmet Yılmaz ve Büşra Yalçın ile ortaklaşa hazırladıkları projeye okul salonunda start verdiler. Çoğunluğunu bayanların oluşturduğu öğrencilerin yaptığı eserlerin içinde en çok ilgiyi, BB Erzurumspor’un amblemi çift başlı kartal çalışması ilgi çekti. Beşiktaş maçı öncesinde tabloyu ortalarına alan öğrenci ve hocalar, BB Erzurumspor’a başarı dilediler.

SANATSAL RUHU AŞLAMAK İSTİYORUZ

Görevli akademisyenlerin de filografi yapmaya çalıştığı bu tür projelerde amacın öğrencileri araştırmaya, inceleme yapmaya ve uygulamaya yönlendirmek ve sanatsal ruhu aşlamak olduğunu belirten Prof. Dr. Kaya, Erzurum MYO olarak şimdiye kadar 10’a yakın sosyal sorumluluk projesi uyguladıklarını, yıl sonuna kadar toplamda 37 projeyi uygulama safhasına getireceklerini belirtti.

“Amacımız üzüm yemek, üzümü de iyi yemek, güzel yemek, tadını çıkartmak” diyen Müdür Kaya, bu niyetle yola çıktıklarını ve çok sayıda proje hazırladıklarını, hazırlanan projelerin 37’sinin rektörlük tarafından uygun bulunarak onaylandığını hatırlattı. Projelere katkı veren öğrencilerin, sosyal sorumluluk üstlendiğini ve böylesi bir bilince sahip olmaya gayret ettiğini kaydeden Dursun Kaya, “Küçük dokunuşlarla güzel işler ortaya çıkardık. Projeye destek veren, üreten, emek harcayan arkadaşlarıma teşekkür ediyor, kendilerini kutluyorum” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.