Dolar 32,3773
Euro 35,0541
Altın 2.326,75
BİST 9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

AVRUPA’YA PALANDÖKEN’DEN GÜVENCE GÖNDERDİK

AVRUPA’YA PALANDÖKEN’DEN GÜVENCE GÖNDERDİK
25 Kasım 2016 17:05

35-arp

ÖNÜMÜZDEKİ şubat ayında Erzurum’da düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Kış Spor Oyunları Festivali’ne (EYOWF) katılacak olan ülkelerin kafile başkanları bilgilendirme toplantısında konuşan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Avrupa ülkelerine mesaj gönderdi: “Şubat ayında yaklaşık 10 gün misafirimiz olacak gençlerimizin aileleri şuna emin olsunlar ki bu organizasyon en aileleri kadar ilgi ve sevgi göreceklerdir.”

MİSAFİR BİZİM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR

Avusturya ve İsviçre Olimpiyat Komiteleri’nin, güvenliği gerekçe göstererek, Erzurum’a sporcu göndermekten vazgeçtiklerini açıkladıkları bir dönemde yapılan ve tedirginliğin ön planda olduğu kafile başkanları bilgilendirme toplantısınde söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, EYOWF’a şehir olarak hazır olduktlarını söyledi. Erzurum’un misafirperver bir şehir olduğuna işaret eden Başkan Sekmen, “Bizim için misafir her şeyden önemlidir. Biz, yeameyiz, içmeyiz, misafirimize ikram ederiz. Gerekli her türlü hazırlık tamamlanmıştır” dedi.

BAYKAN GÜVENCE VERDİ

Palandöken Sway otel’de yapılan toplantıda, Türkiye’nin yurtdışı organizasyonlarının çoğuna kafile başkanı olarak katıldığını hatırlatan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, “Erzurum’daki bu organizasyon beni son derece heyecanladrırıyor. Hem ülkemiz hem de Erzurum spor faaliyetleri açısından son zamanlarda önemli spor tecrübeleri kazanmış olmasına rağmen iş EYOWF olunca iş gençlik organizasyonu olunca farklı bir heyecan yaşıyoruz. Şubat ayında yaklaşık 10 gün misafirimiz olacak gençlerimizin aileleri şuna emin olsunlar ki bu organizasyon en aileleri kadar ilgi ve sevgi göreceklerdir” diye konuştu.

Şubat ayında Avrupa’dan gençleri, ellerinden tutarak Erzurum’a getireceklerini kaydeden Gençlik Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

GÜZEL DOSTLUKLAR KURULMASINI İSTİYORUM

Vali Seyfettin Azizoğlu ise, kafile başkanlarını Erzurum’da görmekten mutlu olduğunu belirtti. Görev alan herkesin çok fedakarca çalıştığını ve yorulduğunu bildiren Vali Azizoğlu, “Oyunlar başarıyla tamamlandığında, inanıyorum ki, bugün yorulanlar sonunda yorgunluklarını unutacaklar. Oyunlar boyunca güzel dostlukların kurulmasını gönülden diliyorum. Oyunlar barışa ve kardeşliğe sebep olsun istiyorum” diye konuştu.

ERZURUM’U TAKDİR ETTİ

EYOWF Koordinasyon Başkanı Liney Halldorsdottir de yaptığı konuşmada Erzurum’u takdir etti. EYOWF 2017’nin bir başka ülkede yapılmak üzere planlandığını, ancak o ülkede yaşanan sorunlar nedeniyle Erzurum’un öne çıktığını belirten Liney Halldorsdottir, “Erzurum, oyunları iki yıl önceden kabul ederek büyük cesaret gösterdi. Şu an itibarı ile bir sorun görmüyorum. Eyleme geçilmesi gereken dallarda fikirlerimizi paylaştık. Oyunlar köyü muhteşem. Hepinizi mutlu edeceğine inanıyorum. Oyunlara iyi hazırlandığımızı söyleyebilirim” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.