Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

BAŞBAKAN DİYARBAKIR’DA SÖZ VERDİ!

BAŞBAKAN DİYARBAKIR’DA SÖZ VERDİ!
4 Eylül 2016 13:40

01 basbakan

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Diyarbakır’da Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Kongre Merkezi’nde 23 ili kapsayan “Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi” tanıtım programında, “Doğu ve Güneydoğu’da kapsamlı bir destek hamlesi başlatıyoruz, hayırlı olsun. 23 ilimize yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımıza önemli haberlerimiz var. Teşvikler var, destekler var, hibe yatırımlar var. Yatırımlar için cazibe merkezi getirecek dev adımları atıyoruz” dedi.

Terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyarlık yatırım yapacaklarını, sadece Diyarbakır Sur için 1,9 milyar liralık yatırım gerçekleştireceklerini belirten Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

ÇÖZÜM MÖZÜM YOK!

“-Yapacağımız her iş planlara, projelere uygun olarak yapılacak. Aksini söyleyenler doğruyu söylemiyorlar, hizmetleri engellemek istiyorlar. Sur için asla çok katlı binalar yapılmayacak. Sur’un tarihi dokusunu gözümüz gibi koruyacağız. Sur’un 6 mahallesini tarumar ettiler, kim etti? Alçak PKK terör örgütü etti. HDP Başkanı Almanya’dan sesleniyor. ‘PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmiyoruz’. Almanya’dan konuşacağına Tanışık köyünde, Altınışık’ta konuş. Diri diri yaktığınız Diyarbakır’daki 5 vatandaşımızın yanında konuş. PKK terör örgütü değil öyle mi? Kim bu Mehmetçikleri şehit ediyor? Aklımızı başımıza alalım, büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Bu tehlike Türkiye’nin bölünme gayretleridir. Operasyonlar Türkiye’nin her karış toprağında her vatandaşın yaz kış gece gündüz seyahat edeceği şartlar sağlanana kadar devam edecek. Çözüm mözüm yok. Çözüm millette. Terör örgütü ile çözüm olmaz.”

CİZRE YÜKSEKOVA’DA KONUTLAR…

Bir ay sonra Cizre’de iki bin 500 konutun inşaatlarının yükseleceğini, 2 ay içinde Yüksekova’da toplam bin 500 konutun yapımına başlayacaklarını kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

“-Bütün dükkanlar ahşap, taş mimari ile yenilecek. Bütün evleri tarihi dokusuna uygun olarak yeniden yapacağız. Hz. Süleyman Camii’nin etrafını yenileyeceğiz. Celal Güzelses adına bir müzik evi yapacağız, gençlik ve kadın merkezleri yapacağız. Terörden zarar gören şehirlerimizi, ilçelerimizi tamamen yeniliyoruz. Toplam 36 bin yeni konut yapacağız, vatandaşlarımıza, hak sahiplerine teslim edeceğiz. Evlerinden barklarından olan vatandaşlarımız konutları bitinceye kadar kirada olacak ve kiralarını biz ödeyeceğiz. Toplam 10 katrilyon lira para harcayacağız. Bu illerimizi alt yapısıyla, üst yapısıyla çok güzel bir hale getireceğiz. Ev ve işyerleri terör nedeniyle zarar gören vatandaşlarımızın bu zararlarını da ödüyoruz. Batman’da 15 bin, Diyarbakır’da 33 bin, Malatya’da 25 bin kapasiteli stadyum yapacağız.”

23 İLDE 67 BİN YENİ KONUT

Bölgedeki 23 ilde 67 bin yeni konut yapacaklarını hatırlatan Yıldırım, “11 ilimizde 51 yeni karakol yapılacak. Terörden zarar gören halkımıza her türlü sosyal desteği veriyoruz, vermeyi devam edeceğiz. Terörden etkilenen vatandaşlarımızın barınma, gıda, yol gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. 6 bin aileye verdiğimiz yardım kapsamını 13 bine çıkarıyoruz. 17 yeni aile destek merkezi yapılacak, 500 yeni aile destek görevlisi ataması yapılacak. Sosyal hizmet yardımları için 393 milyon liralık bir bütçe öngörüyoruz. Bu 23 ilimizde cazibe merkezleri oluşturuyoruz. 5 ana kümeye ayırdık. Gruplar halinde 5 merkez. Bu illerimize yatırım yapacak yatırımcılarımıza neler getiriyoruz? Yatırım yerini tamamen bedava veriyoruz. Yatırım yapmak istiyorum diyen herkese yer verdiğimiz gibi ihtiyacı olan fabrikayı da devlet yapıp teslim edecek. Bu fabrikaları da sembolik bir rakamla onlara kiraya vereceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.