Dolar 32,3266
Euro 35,0730
Altın 2.302,01
BİST 9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

BİR ZAMANLAR BİNDALLIMIZ VARDI!..

BİR ZAMANLAR BİNDALLIMIZ VARDI!..
23 Ocak 2017 08:32 | Son Güncellenme: 16 Şubat 2017 17:28

GEÇENLERDE Anadolu Ateşi Dans Topluluğunun gösterisini izlerken aklıma geldi.

Bir zamanlar Atatürk Üniversitesi bünyesinde de buna benzer bir topluluk vardı.

Bindallı Halk Dansları Topluluğu.

Yaşanmış hikayelerden yola çıkılarak; topluma birlik beraberlik ve kardeşlik mesajları vermek, bölge insanına sanatsal nitelikte gösteriler izlettirmek, dans kültürümüzü yaşatmak, Atatürk Üniversitesinin tanıtımına ve öğrencilerin sosyalleşme sürecine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştu.

Dönemin rektörü merhum Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz`ın isteği üzerine Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zinnur Gerek tarafından hazırlanmıştı.

Zinnur Hoca gecesini gündüzüne katarak; 1 sanat yönetmeni, 5 prodüksiyon görevlisi, 48 dansçı, 16 ritimci, 10 tiyatrocudan oluşan 80 kişilik bu topluluğu kurmuş ve adını da Bindallı koymuştu.

Her yıl farklı projelerin bir hikaye üzerine kurgulanarak sunulması ile gerçekleştirilen gösterilerin birinde düğün, diğerinde savaş ve barış, bir başkasında Erzurum Çarşı Pazar konuları işleniyor;

Gülün Kokusu (barlar), Sevdanın Dalgaları (horonlar), Savaş ve Ölüm (halaylar), Vuslat (sema ve semahlar), Barış Dansı (kafkas), Roman Mahallesi (karşılamalar), Barış Şenliği (zeybekler) ve Aşkın Ritmi bölümleri ile Türk coğrafyasında var olan bütün yöre oyunları sahneleniyordu.

Halk danslarını modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek Türk kültürünün farklı renklerini oradan oraya taşıyan Bindallı`nın 90 dakikalık gösterisi ilgi ile izleniyordu.

Özellikle ulusal ve uluslararası kış sporları organizasyonlarında sahne alan Bindallı ekibi, Atatürk Üniversitesini büyük bir başarıyla temsil ediyordu.

Ömer Hocam,

Seyrine doyum olmayan bu ekibin ömrü niye kısa sürdü,

Hangi gerekçelerle dağıtıldı bilmiyorum.

Kanaatimce böylesine bir topluluğun varlığı hem Erzurum hem de üniversitemizin bulunduğu bölge için büyük önem arzetmektedir.

İnanıyorum ki, bu topluluk, bölge illeri arasında bir barış ve sevgi köprüsü kuracak,

Moral ve motivasyon anlamında da önemli bir misyonu üstlenmiş olacaktır.

Atatürk Üniversitesinin saygınlığına önemli ölçüde değer katacak olan bu ekibi yeniden oluşturmak elinizde.

Türkiye`de bu işin erbabı birkaç kişiden biri olan Zinnur Hoca elinizin altında.

Ögrenciler ise hazır kıta.

Yeter ki siz isteyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.