Dolar 32,5664
Euro 34,8797
Altın 2.434,79
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

BİRİ BİRLERİNİN GÖNÜLLERİNE YOL DÖŞEDİLER

BİRİ BİRLERİNİN GÖNÜLLERİNE YOL DÖŞEDİLER
4 Ocak 2020 21:41 | Son Güncellenme: 4 Ocak 2020 21:50

İSTER özel sektörde, ister kamu kesiminde; ister işçi, ister memur, ister amir, ister müdür olarak çalışsın; bir gün insan, yıllarını verdiği işine, görevine son noktayı koyup, “haydi bana eyvallah” diyor, ya da demek zorunda bırakılıyor.

Emekliye ayrılan kişi için, yıllar süren çalışma hayatı sonrasında yeni, daha çok da durağan bir dönem başlarken, her gün bir arada olduğu çalışma arkadaşlarıyla buluşmalar da giderek seyrekleşiyor ve zamanla yerini “tesadüflere” ya da, gelen acı ölüm haberlerine bırakıyor.

YA DÜĞÜNDE, YA ÖLÜMDE!

Erzurum’da biri birlerini tanıyan insanların sıklıkla buluştuğu yerlerin başında ya düğün salonları, ya da “musalla taşları” geliyor. Özellikle ölümler, aylardan, belki yıllardan beri görüşemeyen dostları, musalla başlarında, bir arkadaşı son yolculuğuna uğurlamak amacıyla buluşturuyor.

BU DEFA YEMEK MASASINDA…

Geçmiş yıllarda Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü’nden emekli olan personel, bu defa musalla başında değil, yemek masası etrafında buluştu, hem diğer kamu kuruluşlarından emekli olan insanlara “ders niteliğinde” bir mesajı, “biz hayattayken buluştuk, siz de buluşabilirsiniz” dercesine gönderdi, hem de hasret giderdiler.

EZBER BOZDULAR

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde, çalıştıkları dönemlerde yeni yollar yapan, yollar açan, bakım ve onarım çalışması gerçekleştiren 150 kadar emekli Karayolcu’yu biraraya getiren S. Fatih Balıkçı, Doğan Hattatoğlu, Turan Öztekin, Kadir Greni, Erdoğan Ekinci, Cemil Kara ve Ömer Meral, hem gönüllere yol döşedi, hem de ezber bozdular.

KAPI KAPI DOLAŞTIK!

Emekli olduktan sonra köşelerine çekilen, biri birleriyle olan irtibatları zaman içinde kopan arkadaşlarını tek tek tespit ettiklerini belirten S. Fatih Balıkçı, “Böyle bir fikir, Turan Öztekin arkadaşın sosyal medyada oluşturduğu Karayolları emeklileri grubuna dahil olmamızla birlikte oluştu. Erzurum kültürüne yaptığı maketlerle önemli katkı sağlayan Doğan Hattatoğlu ile bu fikri olgunlaştırdık. İlk işimiz Bölge Müdürümüz sayın Esat Mahmut Parlak beyi ziyaret etmek oldu. Kendisi, ‘biz misafiriz, buralar sizin, elbette ki etkinlik yapabilirsiniz’ dedi, cesaretimizi kamçıladı. Sonrasında komitemizi oluşturduk ve kapı kapı dolaşarak emekli arkadaşlarımızı hem bilgilendirdik, hem de geceye katılmaları için teşvik ettik. Sonuçta buradayız” diye konuştu.

KURU KURUYA ERZURUMLU’LUK OLMAZ

Yaklaşık 6 ay önce Erzurum’a atanan Karayolları 12. Bölge Müdürü Esat Mahmut Parlak da yaptığı konuşmada, emekli personelin bir araya gelmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Malatyalı olduğunu, ama kendisini bir Erzurumlu gibi gördüğünü vurgulayan Müdür Parlak, “Tabi ki, kuru kuruya Erzurumluluk olmaz, bunun altını doldurmak lazım. Biz de göreve başladığımız günden beri hummalı bir çalışmanın içine girdik.2 bin 249 kilometre uzunluğunda bir yoldan sorumluyuz. Her biri 2 bin 800 metrenin üstünde tam 35 geçidimiz var. Buraları özellikle kış aylarında ulaşıma açık tutma gibi bir mecburiyet içindeyiz. Humlalı çalışıyoruz. Bugün Tekman’a ve Kop Dağı’na gittik, oralarda kar mücadelesi yapan arkadaşlarımıza moral aşladık. Biz tarih yazan bir kurumuz. O tarihi de sizler yazdınız. Bu milletin hepinize bir şükran borcu var” dedi.

MAKET HEDİYE EDİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından, Erzurumlu Maket Ustası Doğan Hattatoğlu, kendi yaptığı küçük bir Çifte Minareli Medrese maketini Bölge Müdürü Parlak’a hediye etti. Doğan Hattatoğlu ismini çok duyduğunu, Ulu Cami’de sergilenen önemli mabed maketlerinden de haberdar olduğunu bildiren Esat Mahmut Parlak, kendisine teşekkür etti, “Böylesi işleri büyük bir beceri ile gerçekleştiren sanatkârlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum” değerlendirmesi yaptı, incelik gösterdi.

Yapılan konuşmaların ardından Kur’an okundu, dualar edildi. Kendisi de emekli Karayolcu olan Turan Öztekin ve saz arkadaşlarının renk kattığı gece, ilerleyen saatlere kadar sürdü. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.