Dolar 32,3674
Euro 34,9625
Altın 2.325,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BÜYÜKŞEHİR SOSYAL ÇALIŞMALARIYLA ÖRNEK OLUYOR

BÜYÜKŞEHİR SOSYAL ÇALIŞMALARIYLA ÖRNEK OLUYOR
7 Ekim 2016 10:33

sosyal

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2 yılda hayata geçirdiği sosyal çalışmalarla sosyal belediyecilikte örnek kurum oldu.

 

ERZURUMDANHABERLER / GÜNCEL – Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, 10 ayda 1711 aileye 1 milyon 726 bin ekmek dağıttı. 3 bin 701 aileye alışveriş kartı, 6 bin 692 öğrenciye 4 ay süreyle kişi başı 800 liralık sosyal yardım desteği sağladı. Kuruma başvuran 2022 vatandaşla görüşülüp kurumlara yönlendirildi. 600 kimsesiz çocuğa alışveriş kartı ve hediye çeki dağıtıldı. Okul müdürleri ve muhtarlarla görüşülerek ihtiyaç sahipleri belirlendi. Selden mağdur olan 10 aileye eşya ve gıda yardımı yapılırken, kurum bünyesinde kurulan iyilik ekibiyle maddi durumdan yoksun vatandaşların ihtiyaçları giderildi.

Hayır çarşısı 10 ayda 5 bin 165 aileye umut ışığı oldu

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük iyilik hareketi olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayır Çarşısı, Erzurum’da maddi durumdan yoksun olan vatandaşlara umut ışığı oldu. Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına devam eden Hayır Çarşısı, ihtiyaç sahibi ailelere ayni yardımda bulunuyor. Ülkelerindeki savaş nedeniyle ilimizde bulunan sığınma statü sahibi din kardeşlerimiz de bu yardımlardan yararlandı. Vatandaşlara, gıda, eşya, giyim ve yakacak yardımı yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayır Çarşısı, 10 ayda 2329 aileye giyim, 897 aileye beyaz eşya, yakacak ve gıda kolisi, 849 öğrenciye kışlık giysi, 530 Suriyeli vatandaşa giysi ve eşya, 550 öğrenciye de kışlık giysi yardımında bulundu.
Vatandaşlar, “Erzurum Büyükşehir Belediyemiz her an bizlerin yanında… Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendiye çok teşekkür ediyoruz. Hayır Çarşısı ile ihtiyaç duyduğumuz lakin maddi imkansızlıklardan ötürü alamadığımız eşya, gıda, yakacak ve giyim malzemelerine kavuşuyoruz. İyilik sahibi hayırseverlerden ve Başkanımızdan Allah razı olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.