Dolar 32,5952
Euro 34,7918
Altın 2.497,68
BİST 9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

DAĞLARIN OĞLU, ANTALYA FİLM FESTİVALİ’NDE YARIŞTI

DAĞLARIN OĞLU, ANTALYA FİLM FESTİVALİ’NDE YARIŞTI
24 Ekim 2016 16:35 | Son Güncellenme: 24 Ekim 2016 16:50

34-tplnt33-kck-fotoANTALYA’DA MUTLU BİR İSPİRLİ

GEÇTİĞİMİZ aylarda Kar Film Festivali’nde birincilik ödülü alan, “Dağların Oğlu” Bülent Erkan’ın hayatının anlatıldığı belgesel, bu defa 53. Antalya Film Festivali’nde yarıştı.

Festivalin “Ulusal Belgesel ve Kısa Film Seçkileri” dalında, 16 film ile birlikte yarışan, Yönetmenliğini Yavuz Selim Taşçıoğlu’nun yaptığı film dereceye giremezken, 240 şehit, 1500’ü aşkın yaralı ile Türk siyasi hayatının en büyük kırılma noktalarından biri olarak tarihe geçen 15 Temmuz darbe girişiminin simge ismi olan Ömer Halisdemir’in hayatını “Ben Ömer” adıyla belgeselleştiren Yönetmen Mesut Gengeç’in eseri birinci oldu.

AMACIMIZA ULAŞTIK DİYEBİLİRİM

Yönetmen Yavuz Selim Taşçıoğlu ile birlikte Antalya’la giden ve kırmızı halıya çıkan Dağların Oğlu Bülent Erkan, “Festivalde birinci olamayacağımızı biliyordum. Ama ben, amacımıza ulaştığımız inancındayım” dedi. Hayatında görmesi çok zor yerleri belgesel sayesinde gördüğünü ve çok değişik insanlarla karşılaşıp, tanıştığını belirten Bülent Erkan, erzurumdanhaberler.com’a şunları söyledi:

KIRMIZI HALIYA ÇIKMAK HOŞTU

“-Öncelikle çok mutlu ve gururlu olduğumu söyleyebilirim. Erzurum’u, İspir’i Antalya’da anlattık ve tanıttık. İşin bu boyutu bizim için önemliydi. Erzurum’dan, İspir’in dağlarından kalkıp Antalya’ya gitmek, kırmızı halıya çıkmak da işin bir başka hoşa giden tarafıydı. Festivalin bizim yarıştığımız daldaki birincisi sanki de belliydi. Yönetmen arkadaşım Yavuz Selim Taşçıoğlu, yeni festivallerde de yarışacak. O festivallerden başarıyla döneceğimizi umut ediyorum. Antalya’da kaldığımız süre içinde boğulduğumu zannettim. Erzurum’a yeni geldim. Yarın dağlarıma kavuşacağım için, sevinçliyim.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.