Dolar 32,5976
Euro 34,7428
Altın 2.506,53
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

ERZURUM’DA KAÇ KİŞİ KORONA

ERZURUM’DA KAÇ KİŞİ KORONA
13 Eylül 2020 15:17

 

SON birkaç gündür Erzurum’da yapılan korona haberleri kafaları fena karıştırdı, karıştırmaya da devam ediyor.

Erzurum’da kaç kişi korona hastası? Bunların kaçının durumu ağır, kaçı evinde, kaçı hastanede karantina altında tutuluyor?

Bu sorular, Erzurum’da son günlerde yapılan korona haberleri sonrasında insanların akıllarına daha sıklıkla gelmeye başladı.

İLK HABER PUSULA’DAN GELDİ

Konuyla ilgili olarak önemli bir haber geçtiğimiz cumartesi günü Manolya Bulut imzasıyla Pusula Gazetesi’nde “Polis Pozitif Avında” başlığıyla yayınlandı.

Haberde 28 Temmuz – 10 Eylül tarihleri arasında geçen 43 günlük süre içinde Erzurum’da testleri “pozitif” çıkan toplam 89 bin 809 kişinin, Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Çatkapı İzolasyon Ekipleri tarafından kontrol edildiği bildiriliyordu.

Karantina altında tutulan hastaların kurallara uyup-uymadıklarını belirlemek amacıyla kurulan ve 72 kişiden oluşan izolasyon ekibi, yaptıkları kontrollerde kurallara uymayan 82 kişiye 140 bin lira para cezası uygulamıştı.

ERK HABER İTİRAZ ETTİ

Erzurum’da neredeyse 90 bin kişinin korona hastası olduğuna ilişkin haber, anında etkisini gösterdi. En çok okunan ve en çok tıklanan haberler listesinde başa güreşen habere ERK HABER’den itiraz geldi.

“Günlük vaka sayıları azalmaya başladı. Erzurum kontrol altına alınıyor” başlığıyla yapılan yorum-haberde; salgının başladığı ilk günlerden itibaren geçen sürede, toplam 18 bin vakaya rastlanıldığı ifade edildi.

“Erzurum’da toplam pozitif sayısının 89 bine ulaştı iddiasının medyaya yansıması sonrasında yaptığımız araştırmada, kentte salgının ilk gününden itibaren testi pozitif çıkanlarının sayısının ancak 18 bin civarında olduğunu öğrendik” denilen haberde şu görüşler dile getirildi:

“- Halen Erzurum’da aktif pozitif vaka sayısı ise bugün itibariyle 4 bin 250..

Bu vakalarla temaslı olduğu için karantina altında tutulanlar ise 9 bin 300 kişi..

Ağustos ortalarında günlük vaka sayısı 600’ün üzerine çıkan Erzurum’da bugün 300 bandında bir vaka ile karşılaşılıyor…

Günlük vaka sayısının yarı yarıya azalmış olması, salgının Erzurum’da kontrol altına alındığını da ortaya koyuyor…

Vaka sayısının azalmasıyla ve tedavi sürecinin 10 gün olduğu hesaplandığında, birkaç gün içerisinde aktif pozitif sayısının da 3 bin seviyelerine gerileyeceği hesaplanıyor…

Rakamların ciddi anlamda azalmaya başlamasında, son günlerde alınan yoğun tedbirler ile denetimlerin rolü kadar, sağlık çalışanlarının, filyasyon ekiplerinin inanılmaz özverili çalışmalarının katkısı da büyük.

Sağlık çalışanlarının bugünlerde en büyük motivasyonu, halkın MASKE, MESAFE ve HİJYEN kurallarına riayet etmelerini görmek.”

HANGİ RAKAMLARA İNANALIM

Pusula Gazetesi’nde Erzurum’daki pozitif vaka sayısı 89 bin 809 kişi olarak bildirilirken, ERK HABER’de rakamın 4 bin 250 olarak belirtilmesi, arada da neredeyse 85 BİN FARK bulunması, gözleri ister istemez yetkililere çevirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.