Dolar 32,4208
Euro 34,6292
Altın 2.494,86
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

ERZURUM’UN AKIL, SIR ERMEYEN İŞLERİ

ERZURUM’UN AKIL, SIR ERMEYEN İŞLERİ
14 Temmuz 2019 06:29 | Son Güncellenme: 14 Temmuz 2019 07:53

TARİHİ Erzurum Kalesi ve Ulu Cami arasında yaptırılan, geceleri “karanlık” parkın süs havuzlarının da “kalbur” misali “dibi delik” çıktı. Vatandaşın otursun, dinlensin diye yapılan banklarının, “fıskıyelerle sulandığı” parkı görenler, hayretlerini gizleyemiyorlar.

Geçtiğimiz yıl yapılan ve daha üzerinden bir yıl bile geçmeyen park, tel tel dökülmeye başladı. Zemine döşenen süs taşlarının dağıldığı, görme engelliler için yapılan yolun parçalandığı parkın en ilginç yanını, dibi delik süs havuzları oluşturuyor.

Park görevlilerinin, “bunlar birinci etap çalışmaları, ikinci etapta tüm aksaklıklar giderilecek” dediği parkta, dikkati çeken bir başka ilginç durum da, vatandaşın oturması için yapılan banklarda göze çarpıyor.

KARANLIKTA TATSIZ SÜRPRİZ YAŞANIYOR

Çiçekleri sulamak amacıyla kurulan fıskiyelerin ıslattığı banklar, akşam karanlığında ıslaklığı fark edemeyen vatandaşlara, tatsız anlar yaşatıyor.

Yazın tam ortasında olmamıza rağmen, havaların hayli serin ve hatta soğuk gittiği şu günlerde, yeterince aydınlatma olmadığı için ıslak bankların azizliğine uğrayan, çektikleri fotoğrafları da ecrzurumdanhaberler.com ile paylaşan vatandaşlar, “Bu nasıl iş anlayamıyoruz. Havuz yapmışlar, dibi delik, su tutmuyor. Bank yapmışlar, fıskıyelerle sulanıyor. Burası şehrin merkezi. Yerlisi-yabancısı şu günlerde çok sayıda insan buraları dolaşıyor. Üç Kümbbetler’in çevresi rezalet. Kale deseniz yine öyle. Zaten Çifte Minareler’i göstermeye kimsenin niyeti yok. Bu olumsuzlukları kimse görmüyor mu, yazık bu şehre” demekten kendilerini alamıyorlar. erzhaber

YORUMLAR

  1. Semra dedi ki:

    Bende ilave yapayım erzurumda işletmecilik sıfır, peyzaj düzenleme sıfır.Bir on beş temmuz şehitler anıtı yapılmış baktıkça sinir oluyorum.Türkiyeyi dolaşsalar bir benzerini bulamazlar.belli başlı iki tane kaplıcası var bakımsızlıktan dökülüyor fiyatı arıyorlar ama hizmet sıfır.Düşünün rrzurum gibi bir yerde ılıca kaplıcalarında bir mescid yok.çalışan elemanlar layetdayın ben merak ediyorum kaplıcalardaki o kadar spor aleti nereye gitti , kimse onları kullanmadı buharlaşıp uçtular.Nenehatun kaplıcaları yine öyle kırık dökük kayyumdaymış diye bir şey yapılmıyormuş ama fiyatı yerinde.Palandökene bir havuz yaptılar erkekler ve bayanlar aynı havuzu kulanıyor şimdi birde nikah sarayı yapılıyor akıbeti belli değil.güzelim parkı söktü saray yaptılar kim evlenememişse erzurumu kslkındoracak hiç bir şey ortada yok ..rabbim sonumuzu ey ede.