Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

Erzurumlu kadınlar golfü sevdirdi

Erzurumlu kadınlar golfü sevdirdi
23 Ağustos 2016 13:06

golf

Antalya’da düzenlenen ‘Yerel Minikler Golf Turnuvası’nın 6 ayağına 7 sporcu ile katılan Erzurum Rıfkı Salim Burçak Kız Meslek Lisesi Spor Kulübü 12 madalya aldı.
ERZURUMDANHABERLER / SPOR – Sporcular, turnuvanın 7’nci ve son ayağı olan finalde de aynı başarıyı gösterip Türkiye Şampiyonu olmayı hedefledi.
Golf sahası olmadığı için 10 yıldan bu yana Erzurum’un ovaları ve spor salonlarında antrenman yapan sporcular, Bodrum, Belek, Ankara, İstanbul gibi golfde iddialı birçok takımı geride bıraktı. Sporcuları çalıştıran iki antrenörün yine kulüpten yetişen sporcular olduğuna dikkati çeken Rıfkı Salim Burçak Kız Meslek Lisesi Spor Kulübü Başkanı Leyla Mutlutürk, kulübün şimdiye kadar kendi yağı ile kavrulduğunu bildirdi. Erzurum’un çeşitli okullarından seçtikleri orta gelirli çocukları kısa sürede yetiştirip şampiyonaya hazırladıklarını ifade eden Leyla Mutlutürk, gittikleri kamplar sayesinde bu çocukların hayatlarında ilk kez uçağa bindiğini, denizi gördüğünü ve 5 yıldızlı otelde kaldığını belirtti. Başarılı olan sporcuların Spor Bilimleri Fakültesinde okumaya hak kazandığını vurgulayan Mutlutürk, Erzurum halkından kulübe maddi ve manevi destekte bulunmalarını istedi.
Spor Kulübünün Erzurumlu kadınlar tarafından kurulduğuna ve şimdiye kadar önemli başarılara imza attıklarını vurgulayan Leyla Mutlutürk, şunları söyledi:
“Erzurumlu kadınlar olarak şehrimizde Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun teklifi üzerine golfün gelişmesi için 10 yıldır mücadele veriyoruz. Kendi çocuklarımızdan çok sporcularla ilgilendik. Yaklaşık 3-4 ay önce ellerine aldıkları golf sopasıyla, antrenman yapacak sahaları olmadığı için ovada, stadyumda ya da okulun spor salonunda çalışan sporcularımızın başarısı alkışa değer. Amacımız zengin sporu olarak bilinen golf sporunu en alt tabakaya yaymak. Golf sporunda Erzurumun ilk ve tek olan kulübümüzden 10 yılda 40’ın üzerinde sporcu yetişti. Türkiye şampiyonluklarına imza attılar. Son katıldığımız Yerel Minikler Golf turnuvasının 6’ncı ayağına 7 sporcu ile katıldı ve 12 madalya kazandık. Son tur olan 7’nci ayakta ise ipi göğüsleyeceğimize inanıyorum.”
Öte yandan babası oto yıkamacı olan ve 4 ay önce golfe başlayan 11 yaşındaki Burak Yıldırım, “Golf sporuna öğretmenlerimin tavsiyesi ile başladım. Kısa sürede çok sevdim. Şampiyonanın ilk 6 ayağında çok başarılıydık. Ben 4 madalya kazandım. Turnuvanın favorisi olarak gösteriliyoruz. Yedinci ayakta da başarılı olup Erzurum’a şampiyon olarak dönmek istiyoruz” diye konuştu.
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.