Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ERZURUM’UN SAKLIKENTİ’NDE CİCİ’Lİ FESTİVAL!

ERZURUM’UN SAKLIKENTİ’NDE CİCİ’Lİ FESTİVAL!
13 Ağustos 2019 21:37 | Son Güncellenme: 14 Ağustos 2019 06:46

HER köşesi farklı güzelliklerle bezeli Erzurum’un “buram buram tarih” konan ilçesi Tortum’da, Antalya’nın Saklıkenti’ne her yönüyle fark atacak ölçüde tarihi ve doğal güzelliklere sahip Alapınar Köyü, “Cici’li festival” ile yüzünü gösterdi. “Bundan böyle turizmde biz de varız” diyen Alapınarlı’lar, sahip oldukları değerleri vitrine çıkartma kararı aldılar.

Aslen Alapınar’lı olan ve uzun yıllardan beri İzmir’de yaşayan, girdiği uluslararası yarışmalarda aldığı dereceler ile adından sıkça söz ettiren Milli Kuaför Harun Cici’nin, arkadaşlarıyla birlikte, “sevgi, güzellik ve tarih” sloganları çerçevesinde koordine ettiği festivalin bu yıl 4’üncüsünün gerçekleştiği belirtildi.

Tortum Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen festivalde, çocukların yaptığı resimler ilgiyle izlendi. Masumiyetin ve güzelliğin ifadesi çocuklarla, sevgi ve hoşgörü temasını işleyip, köyün tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekmeye çalıştıklarını kaydeden Harun Cici, Alapınar gibi bilinmeyen, saklı kalmış güzellikleri ile büyük bir turizm potansiyeline sahip köylere mutlaka dikkat çekilmesi gerektiğini söyledi.

Alapınar’ın doğal ve tarihi değerleri açısından hayli zengin bir köy olduğunu belirten Harun Cici, “İlkokulu bitirinceye kadar bu köyde yaşadık. Daha sonrasında izmir’e yerleştik. Köyümden kopmadım. Hemen her yıl gelirim. Burası gerçekten çok değişik, harika bir yer. Şelalemiz, yemyeşil yaylalarımız, Cığcığ ve Dere Mağaralarımız görülmeye değer yerler. Derelerimizde her şeye, yaşatılan kirliliğe rağmen kırmızı benekli alabalığımız var. Meyve ağaçlarımız, doğal balımız ve diğer hayvansal ürünlerimiz görülmeye, tadılmaya değer. Yolumuz düzgün. Konuklarımıza içireceğimiz bir bardak çayımız, ikram edeceğimiz dürümümüz var. Herkesi Alapınar’a bekliyoruz” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda, erzurumdanhaberler.com’da yayınlanan “Ahır duvarındaki tarihi utanç” haberiyle gündeme gelen Tortum’a bağlı, eski adı Poçens olan Alapınar’da, düzenlenen festival büyük ilgi gördü.

Birkaç bin yıl öncesinden kalma mağaraların yeniden gezildiği köyün sahip olduğu değerleri sergileme adına bir bina yaptırdıklarını belirten Muhtar Mahmut Kuş, “Binanın önünde bir de sergi alanı oluşturuyoruz. Duvarlardaki kaya koçlar başta olmak üzere, tarihi değere sahip eserleri o meydanda ve binamızda sergileyeceğiz” dedi. erzhaber

Erzurum Müze Müdürü Hüsnü Genç ile Değerli Taşlar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Türk’ün özel davetli olduğu festivalde, köyün tarihi yerlerine de geziler düzenlendi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.