Dolar 32,3154
Euro 35,1147
Altın 2.292,51
BİST 9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ESKİ MUHTAR GÖKKAYA’DAN SİTEM VAR

ESKİ MUHTAR GÖKKAYA’DAN SİTEM VAR
11 Haziran 2019 09:10

“SU arklarını temizleyin” diyerek başvurduğu Yakutiye Belediyesi’nden umduğunu bulamayınca, eline aldığı bel küreği ile “iş başa düştü” diyerek çalışmaya koyulan 83 yaşındaki Mahmut Özpeker’in eleştirilerinin hedefi haline gelen Yakutiye Belediyesi’nin yeni Meclis Üyesi Durali Gökkaya, “Benim o köye yaptıklarım ortada.Mahmut Amca’nın toprak dolu dediği o arkları da muhtar olarak ben yaptırdım. Kanalların dolu olduğu söylenseydi, elbet temizliğini de yaptırırdık” diye konuştu.

Erzurum’un tanınan ve sevilen simalarından olan, özellikle de futbolcu yanıyla bilinen Yakutiye Belediye Meclis Üyesi Durali Gökkaya, “İki dönem Köşk Köyü’nun muhtarlığını yaptım. Köyüme neler kazandırdığımı, hangi işleri yaptığımı, çevre kirliliğine karşı nasıl mücadele verdiğimi benden daha çok köyümün insanları bilir” dedi. Haberden sonra belediyede kayıtlara baktırdığını, ancak yapılmış herhangi bir başvuruya rastlamadığını belirten Gökkaya, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

HERKESİN YARDIMINA KOŞTUM

“- Köyüme hizmetim çoktur. Mesela bugün Köşk Köyü’ne giden asfalt yolun kalitesinde bir yol, çoğu köyde göremezsiniz.. Amcamızın sitemine neden olan o su arklarını da ben muhtarken yaptırdım ki, uzunluğu 20 kilometre kadardır. Muhtar olarak, köyde yaşayan insanlarımızdan gelen her yasal talebe ve isteğe kulak verdim. Mahmut Amca’nın, ‘kapısının önündeki buzları bile temizletti’ dediği yol, benim kullandığım bir yol değil. Komşularımızın talebini belediyeye iletmiştim, onlar da sağolsunlar, geldi buzları temizlediler. Yani bu işi yaptık da, kötü mü ettik? ESKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşın taleplerini değerlendiren bir kurum. Hizmet almak istiyorsanız, bedelini ödersiniz. Ben de öyle yaptım. Makbuzları elimde. O tarihlerde kanalizasyon sıkıntımız vardı. ESKİ’ye ücreti mukabilinde iş yaptırdım. Şayet amcamızın bu anlamda da bir talebi varsa, ESKİ’den ücret karşılığı böyle bir hizmeti, herkes gibi o da alabilir.”

HABERİMİZ OLMUYOR

Köyünü, memleketini, insanını seven birisi olarak, vatandaşın hizmetine koştuğunu belirten Gökkaya, “Mahmut Amca’nın çayırının su arkları taş ile toprak ile dolmuş olabilir. Keşke bana söyleseydi, hiçbir şey yapamasam kendim temizlerdim. Ama belediye ekiplerini de mutlaka harekete geçirirdim. Kimse kusura bakmasın ama, vatandaşın her türlü sorun ve sıkıntısından haberimizin olması mümkün değil. Bilgilendirilmemiz halinde çalışma yapabiliyoruz” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.