Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

AĞRI’NIN MAKUS TALİHİNİ TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ

AĞRI’NIN MAKUS TALİHİNİ TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ
2 Haziran 2017 07:24

YAKLAŞIK 4 ay önce İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan, Erzurumlu Abdülhalik Karabulut, adı terörle birlikte anılan Ağrı’nın, bu olumsuzluklardan ciddi zarar gördüğüne dikkati çekti, “Çok halimselim insanı olan Ağrı, her yönüyle bir turizm cenneti. Bu cennetin aslında çoğu insan da farkında. Ancak, yaşanan talihsizlikler Ağrı insanının da belini büküyor. İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak, Ağrı’nın dışa açılan kapısı ve gülümseyen yüzü olacak, gençlerimizle o olumsuzlukların üzerine sünger çekeceğiz” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde kapılarını erzurumdanhaberler.com’a açan İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut, hedeflerinin, hem üniversiteyi daha da geliştirmek, hem de Ağrı’nın gülümseyen ve tebessüm eden yüzü haline gelmek istediklerini vurguladı. Adını üniversiteye veren işadamı İbrahim Çeçen’in sağladığı maddi ve manevi destekler ile her türlü zorluğun üstesinden geldiklerini belirten Rektör Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ BÜYÜK İMKAN

“- Burası bir devlet üniversitesi. Velinimetimiz İbrahim Bey’in yanında, devletimizin de sağladığı katkılar inkâr edilemez. 10 yaşında bir üniversiteyiz. İyi bir kampüsümüz var. Yurdun farklı şehirlerinden öğrencilerimizle, bizi mutlu eden bir ilişki içinde olduğumuzu söyleyebilirim. Ağrı ve çevresinden 5 binin üstünde öğrenci, üniversitemizde eğitim görüyor. Maddi anlamda sıkıntısı olan ve başka şehirlere gidebilecek durumu olmayan gençler açısından, kapılarının önündeki İbrahim Çeçen Üniversitesi büyük bir imkân. O gençler de bunun farkında. Bize sağlanan imkanların ötesine taşarak, idari ve akademik kadrolarımızın gösterdiği özveriyle, bizden istenenin en iyisini ve en güzelini yapmanın gayretindeyiz.”

İSHAKPAŞA GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Toplam 8 fakültesi, 3 enstitüsü ve 12 de yüksekokulu bulunan İbrahim Çeçen Üniversitesi, düzenli ve gösterişli kampüsüyle göz kamaştırıyor. Her bir fakülte binası farklı mimaride inşa edilmiş olan İbrahim Çeçen’in göze batacak en güzel yerine, ülkemizin sembol eserlerinden Doğubayazıt’taki İshakpaşa Sarayı kondurulmuş. İçinde toplantı salonları ve sergi mekanları bulunan, teknolojinin sağladığı imkanlarla donatılmış İshakpaşa görünümlü kültür merkezi, bu haliyle, sadece Ağrı’nın değil, bölgenin en şık ve gösterişli kültür merkezi olarak göze çarpıyor.

Sınırları içinde yer alan Ağrı Dağı, meteor çukuru ve İshakpaşa Sarayı ile milyonlarca insanın bildiği ve tanıdığı Ağrı’yı bir turizm cenneti yapmak istediklerini, bu konuda başta Ağrı Valiliği olmak üzere ildeki diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde olduklarını vurgulayan Rektör Karabulut, bölgenin üzerine çöken karabulutları dağıtmak istediklerini söyledi, “Terörden en çok zararı hiç şüphesiz bölge insanı görüyor. Herkes oynanan oyunların farkında. Biz, sadece üniversite eğitimi vererek değil, fırsat eşitliği yaşatarak da farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Sayın İbrahim Çeçen’in Ağrı’ya, dolayısıyla üniversitemize verdiği destek, her türlü takdirin ötesindedir. Kendisine üniversitem, akademisyen arkadaşlarım, öğrencilerim ve Ağrılı hemşehrilerimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.