ÇAKILTAŞIYLA YOL DEĞİL TABLO YAPIYORLAR
FARKLI boyutlarda çakıltaşlarıyla yaptıkları nefes kesen güzellikteki tabloları Ankara Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi’nde sergileyen Neslihan Arzu Keteci ve Gülseren Özgör Dinçer, gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirtti, “Bu ilgi aynı zamanda cesaretimizi kamçıladı” diye konuştular.
Aslen Erzurumlu olan ve yaptıkları sanat çalışmaları ile göz dolduran Neslihan Arzu Keteci ve Gülseren Özgör Dinçer, sanatsal ortaklıklarını Ankara’da gözler önüne serdi ve Kuğulu Sanat Galerisi’nde açtıkları 3’ncü sergileri ile sanatseverlerle buluştular.
YENİ BİR ÇİZGİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
“Çalışmalarımız Türk İslam Sanatlarının yeni bir söylem, yeni bir çizgisel form ve biçimsel anlatımını kullanarak yaşam alanlarına yerleşmesi için tasarladık” diyen Keteci ve Dinçer, amaçlarının hat sanatını mabedden çıkarıp yaşam alanlarının merkezine kimliksel ve kişisel olarak geçisini sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu, açıklamalarını şöyle sürdürdüler:
“- Resim, grafik, çağdaş ve dekoratif unsurlar taşımaktadır. Bu da boş olan bir alana yeni söylemler, yeni renkler, yeni formların girişine zemin hazırlamaktadır.
Bu çalışmalar, değişen dünya konjonktüründe insanların, toplumların yaşamların bu değişimine sanatsal bir katkı ve uyum sağlamaktadır.
SANAT BİR YAŞAM BİÇİMİDİR
Çünkü; sanat bir yaşam biçimidir. Tüm inançlara, tüm insanlığın sanat zevkine hitap etmekle beraber, ötekileşmenin toplumları böldüğü, parçaladığı bir ortamda bu çalışmalar bir bütünleşmeyi öngörmektedir.
Bu çalışmalar sadece bir görsel şöleni yanı sıra, insanı ve psikolojisini olumlu yönde etkilemeyi ve katkıda bulunmayı hedeflemektedir.
Çalışmalarımızda kullandığımız malzemelere gelince: tamamen doğal çakıltaşı ile başlayan yolculuğumuz ebru, varak ve seramikle birlikte bir bütünlük sağladı. Taşın sert dokusunun insana verdiği pozitif enerjinin yanında adeta bir renk cümbüşü olan ebrularla, duruma göre bazen de varak ve seramikle bezenen çalışmalar sanat severlerin beğenisiyle buluşuyor.
YAYIN ORGANLARININ İLGİSİ
Çağdaş çizgilerle hat çalışmalarına başladığımız tarih itibarıyla ülkemizde bu anlamda bir çalışmanın olmadığını görmek bizim için bir alternatif oldu. Böylelikle televizyon kanallarının kültür sanat bölümlerinde yer almaya başladık. TRT 1 , ATV , Show TV , Bloomberg tv, Haber Türk, Kanal 24 programlarında bize de yer verdiler. Çalışmalarının gerçekten alışılagelmişin dışına çıkmasıyla birlikte arz ve talep ilişkisi döngüsü bizleri daha da teşvik edici oldu.”