Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

TIP ÖĞRENCİLERİNİN HEDİYELERİ DE “ÖZEL” OLDU

TIP ÖĞRENCİLERİNİN HEDİYELERİ DE “ÖZEL” OLDU
14 Mart 2017 17:33

ATATÜRK Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin birinci sınıfında okuyan 360 öğrenci, “beyaz önlük heyecanı” yaşadı.
Ondört Mart Tıp Bayramı nedeniyle Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda geleneksel önlük giydirme törenine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan,  Yakutiye Belediye Başkanı  Ali Korkut,  Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül,  Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet  Metin Kahraman,  Erzurum Tabip Odası Başkanı Uz. Dr. Ayhan Kul, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Levent, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
HEKİMLİK, GÖNÜL İŞİDİR
Törenin açılışında, Öğrenci Temsilcisi Bahadır Kaynarkaya ve Tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Ayhan Kul günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar. Konuşmasında hekimliğin bir gönül işi olduğunu söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Levent ise hekimin görevini layığıyla yapabilmesi için aklının ve vicdanının hür olması, baskı altında hareket etmemesi gerektiğini belirtti.

SAĞLIK HİZMETLERİNDE KALİTE ARTTI
İlk defa beyaz önlük giyecek olmanın heyecanını yaşayan öğrencilere yönelik bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ömer  Çomaklı, hekimlerin mesai gözetmeksizin, yaptıkları yemine sadık kalarak hastalarının imdadına koştuğunu hatırlattı.
Deprem ve afetlerin yaşandığı bölgelerde hekimlerin canlarını ortaya koyarak çalıştıklarına işaret eden Prof. Dr.  Çomaklı, kutsal mesleğin mensuplarının olağanüstü özveriyle hizmet vermeye devam ettiklerini bildirdi. Sağlık hizmetlerinde kalitenin arttığına dikkati çeken Prof. Dr.  Çomaklı, üniversiteye ait hastanede her türlü organ nakli ve ameliyatların yapıldığını, nitelikli hizmet verildiğini bu yüzden yurt dışına giden hasta sayısının azaldığını ifade etti. Prof. Dr.  Çomaklı, “Sağlıklı ve mutlu hayat sunma çabası içerisinde olan tüm hekim ve akademisyen ile sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyorum” dedi.

360 ÖĞRENCİ ÖNLÜK GİYDİ
Yapılan konuşmalardan sonra Tıp Fakültesinde görevli 9 profesör ve 5 doçente cübbeleri, 360 öğrenciye de beyaz önlükleri giydirildi.  Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer  Çomaklı, beyaz önlük giydirdiği öğrencilere birer steteskop da hediye etti. Törende öğrencilerin ve yakınlarının heyecanlı oluşları dikkat çekti. erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.