Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 26°C

ÖZSOY: UZUNDERE’Yİ TURİZM MERKEZİ YAPACAĞIM!

ÖZSOY: UZUNDERE’Yİ TURİZM MERKEZİ YAPACAĞIM!
2 Haziran 2024 14:14

GEÇTİĞİMİZ mart ayının son günü yapılan zorlu seçimi kazanarak yeniden ilçesi Uzundere’ye Belediye Başkanı olan, görevi devraldıktan sonra da kolları sıvayarak çalışmalara başlayan Halis Özsoy, Tortum Gölü ve Şelalesi’ni ülke gündemine taşımaya kararlı olduğunu belirtti.

TORTUM GÖLÜ’NÜ VİTRİNE ÇIKARTACAĞIZ

Belediye Başkanı olduğu yıllarda Tortum Gölü’nde Kabotaj Bayramı kutlamaları yaparak dikkatleri gölün üzerine çekmeyi başaran Başkan Halis Özsoy, “Kabotaj Bayramı her yıl 1 Temmuz tarihinde kutlanır. Önümüzde bir aylık zaman varsa da, o süre bizim hazırlıkları yapmamız için yeterli olmaz. Kısmet olursa önümüzdeki yıl yine bir Kabotaj Bayramı kutlaması yaparak Tortum Gölü ve Uzundere’yi vitrine çıkartacağız” dedi.

KANUN 1926 YILINDA KABUL EDİLDİ

Erzurum sınırları içinde en büyük göle Uzundere’nin sahip olduğunu hatırlatan Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 1 Temmuz 1926 tarihinde TBMM’de kabul ettiği Kabotaj Kanunu ile birlikte, sadece karada ve havada değil denizlerde de egemenlik hakkını tüm dünyaya ilan etmiş, dolayısıyla bu tarih “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlamaya başlamıştır.

KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMASI YAPMIŞTIK

Önceki yıllarda, belediye başkanı olduğu tarihlerde Tortum Gölü’nde Kabotaj Bayramı kutlaması yaptıklarını hatırlatan Başkan Özsoy, “Bu yıl geçti. Her ne kadar heniz 1 temmuz tarihine zaman varsa da, o sürede bizim hazırlıklarımızı tamamlamamız mümkün değil. Ama önümüzdeki yıl, çok önemli bir aksilik olmadığı taktirde Tortum Gölü’nde Kabotaj Bayramı kutlamaları gerçekleştireceğiz. Tortum Gölü’nde çok farklı etkinlikler gerçekleştirme niyetimiz var. Uzundere olarak Trabzon Liman Başkanlığı’na bağlıyız. Sürücü ehliyetleri alacak, Tortum Gölü’nde yelken ve kano yarışları düzenleyeceğiz. İlçemize bahşedilmiş bu göl ve şelale nimetlerinden halkımızın azami ölçüde faydalanması için elimizden ne geliyorsa yapacak, Uzundere’yi bir turizm merkezi haline mutlaka getireceğiz” diye konuştu. Furkan Akkök, erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.