Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 25°C
Pts 27°C
Sal 26°C

ERZURUM BASINI YONCA TARLASINA NASIL DÖNDÜ

ERZURUM BASINI YONCA TARLASINA NASIL DÖNDÜ
2 Haziran 2024 07:49 | Son Güncellenme: 2 Haziran 2024 14:15
DÖRT ya da beş yıl kadar önceydi…
İhlas Haber Ajansı’ndan (İHA) art arda gönderilen iki ihtarname elimize ulaştı.
Her iki ihtarname de, tıpkı bugünlerde İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez’in, sosyal ağlarda paylaştığı “tehdit dolu” mesajlarının benzeri niteliğindeydi.
*
erzurumdanhaberler olarak biz, o günlerde İhlas Haber Ajansı’nın ürettiği haberleri(!) izinsiz kullanmakla itham ediliyor ve abone olmaya zorlanıyorduk.
Aksi taktirde mahkemeye verilecektik.
Yüklü bir tazminat bizi bekliyordu!
*
Bizim açımızdan İHA’ya abone olmak demek, parayı sokağa atmakla eş anlamlıydı, çünkü o ajansın haber adına, habercilik adına bize sağlayacağı katkı “yok” denecek kadar azdı.
Mahkeme tehdidinden korkmadık, hatta ciddiye bile almadık çünkü biz kendimizden emindik.
Dolayısıyla mahkemeleştik.
*
Avukatımız Volkan Özen, son derece başarılı bir savunma örneği gösterdi ve bizi “çalmayla, hırsızlıkla” itham eden o ajansı çaputlara sardı, sonuçta İHA iki davayı da kaybetti.
Davalar istinaf tarafından da onaylanarak kesinleşti.
*
Hukukta “emsal” diye bir kavram olduğunu herkes bilir.
*
Bizim aleyhimize açılan, İHA’nın kaybettiği o davalar, bugün açılan ve açılacak benzer davalara emsal teşkil edecek niteliktedir.
İHA’nın, dolayısıyla Erzurum’daki temsilcisi Ayhan Türkez’in kuyruk acısı; işte o açtıkları davaların kaybedilmiş olmasından kaynaklanmaktadır.
*
Mesleğe ömür vermiş, haberleri Hürriyet ve Milliyet’in birinci sayfalarında, manşetlerinde yer almış, mübalağasız binlerce haber ve fotoğrafa imza atmış bir gazeteci olarak, bugün Erzurum yerel medyasının içine düştüğü hazin durumun en baş sorumlularından birisi olarak İhlas Haber Ajansı’nı rahatlıkla gösterebilirim.
Çünkü önemli olan o ajans için aboneliktir.
Abonenin kimliğinin, kişiliğinin, gazeteci olup-olmadığının önemi yoktur.
*
Bu nedenden dolayıdır ki, ipin ucu kaçmış, mesleğinin hakkını vermeye çalışan ve titiz davranan basın mensuplarıyla hiç gazetecilik altyapısı olmayan kişiler aynı kategoride değerlendirilir olmuş, dolayısıyla Erzurum Basını yonca tarlasına dönmüştür.
*
Haber; domates, hıyar değildir, satılamaz!
Haberciler de zerzavatçı, hele işportacı hiç değillerdir.
*
Her ne kadar işportacı kılıklı, gazeteci geçinen nüsveddeler açısından bu gerçek kabul edilmese de, Ayhan Türkez’in şahsıma yönelik, “üslubunuzu düzeltmezseniz, domates çaldığınızı ispatlarız” tehdit dolu, çirkinliğin çok ötesine taşan, lağım kokan mafya vari sözü, gazeteci ya da haberci değil, zerzavatçı ve işportacı olduklarının bariz bir göstergesi olarak rahatlıkla gösterilebilir.
*
Sonuç olarak söylemek gerekirse, herkes kimin ne mal olduğunu iyi biliyor.
Böyle bir yazı ile Erzurum Kamuoyu’nu ve siz kıymetli takipçilerimizi rahatsız ettiğimiz için özür diliyor, mücadelemizi çalakalem sürdüreceğimizi ilan ediyorum.
….
Mahkemelerin sonuçlanması ve kararın kesinleşmesinden sonra kaleme aldığımız haberin linki…
https://www.erzurumdanhaberler.com/telif-tuzagini-mahkemede-yerle-bir-ettik/
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.