Dolar 32,3264
Euro 35,0746
Altın 2.300,17
BİST 8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ERZURUM NE KAZANIYOR?

ERZURUM NE KAZANIYOR?
24 Eylül 2019 19:01

DOĞU Anadolu’nun “sağlık merkezi” konumundaki Erzurum’a çevre il ve ilçelerden her gün hasta yağarken, bu yoğunluğun şehrin sosyal ve ekonomik yapısına neler kazandırdığı ya da kaybettirdiği merak konusu oldu.

Sağlık hizmetleri konusunda bölgenin merkezi olan Erzurum’a, çevresindeki il ve ilçelerden her gün binlerce hasta ve yakını resmen akın ediyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren gerek Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi ve gerekse Bölge Eğitim Hastanesi çevresinde ciddi anlamda trafik yoğunluğu yaşanıyor.

KEŞMEKEŞLİK HAD SAFHADA

Araç sürücülerinin park bulmakta zorlandığı hastanelerin çevresinde keşmekeşlik yaşanırken, hastane polikliniklerinde de inanılmaz boyutta hasta yoğunluğu göze çarpıyor. Park görevlileri, hastanelere çevre il ve ilçelerden günde ortalama 100 minibüsün hasta ve hasta yakını taşıdığını söylediler.

Hasta taşıyan minibüslerin semt garajlarına girmeden, yolcularını doğrudan hastanelerin önlerine kadar getirdiğini, öğleden sonra da bu defa yolcularını götürmek için geri döndüğünü belirten görevliler, “Minibüs yoğunluğu her yönüyle sıkıntı yaşatıyor. Hem trafikte tıkanmalar oluyor, hem de gürültü ve hava kirliliği oluşuyor. Hasta yakınları, hastaneleri de birer konaklama yeri gibi görüyor. Geceleri koridorlarda, bekleme salonlarında sabahlayan çok sayıda insanı görmek mümkün” dediler.

ERZURUM NE KAZANIYOR?

Bölge insanına daha kaliteli sağlık hizmeti verilmesini sağlamak amacıyla kurulan hastanelerin Erzurum ekonomisine birşeyler kazandırıp-kazandırmadığı da tartışma konusu oldu.

Trafik yükünü kaldıramayacak yapıda olan Çat Yolu’nda yaşanan yoğunluğa, bölgeden akın eden araçların da ciddi katkı yaptığını belirten hastane görevlileri, “Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan yoğunluk, akşam karanlığına kadar sürüyor. Hastaneler normalde sessiz ve temiz olması, sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde verilmesi gereken yerler. Bizim hastanelerimiz öylesine bir yoğunlukla karşı karşıya ki, insanın aklına ne temizlik, ne düzen, ne de sessizlik geliyor. İnsan bazen, ‘Akın akın Erzurum’a gelen insanlar acaba ekonomik anlamda bu şehre, şehrin esnafına, taksi sürücülerine, minibüslere, lokantalara, otellere ne kazandırıyor?’ diye sormaktan kendini alamıyor” diye konuştular. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.