Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 27°C
Sal 26°C

EV KADINLARININ SANAT AŞKI BİR BAŞKA

EV KADINLARININ SANAT AŞKI BİR BAŞKA
17 Mayıs 2024 08:19

YIL içerisinde öğrencileri ile birlikte yaptıkları sanatsal çalışmaların yer aldığı sergilerden birisini daha açarak, sergi açma konusundaki üstün beceri ve yeteneğini gözler önüne seren Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Geleneksel El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Aydan Akkök, öğrencilerine sanat ruhu aşılamanın mutluluğunu yaşıyor.

Öğrencileri arasında “sanat aşkı bir başka” dedirten “ev kadınları”nın da bulunduğu Geleneksel El Sanatları Bölümü’nde noktalama ve çizgisel çalışmaların yanı sıra, boyama teknikleri kullanarak duvarlara çiniyi andıran uygulamalar yaptıklarını, ayrıca filografi sanatından örnekler sunmaya çalıştıklarını belirten Aydan Akkök, neredeyse tamamını kadınların oluşturduğu öğrencilerinin gösterdiği performans ve beceriden memnun olduğunu söyledi..

Eğitim yılı başından bugüne kadar geçen süre içinde bölüm öğrencilerinin ürettikleri eserler, okul binasındaki salonda sergilendi.

Serginin açılış kurdelesini kesen Okul Müdürü Prof. Dr. Abdülkadir Kan, Atatürk Üniversitesi’nin tüm fakülte ve yüksekokulları içinde en çok sergi açan ve farklı sanatsal etkinliklere imza atan bir okul olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Müdür Prof. Dr. Kan, kısıtlı imkanlarını en verimli şekilde kullanarak çalışmalar yapan, üreten, sergiler açan  Öğretim Görevlisi Aydan Akkök ile öğrencilerini kutlamayı ihmal etmedi. Aydan Akkök ve öğrencilerini, serginin açılışında meslektaşları yalnız bırakmadı . erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.