Dolar 32,5066
Euro 34,8118
Altın 2.485,81
BİST 9.549,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

GÖÇ HAREKETLERİ ARTABİLİR

GÖÇ HAREKETLERİ ARTABİLİR
19 Ağustos 2021 16:45

VALİ Okay Memiş, İl Göç Kurulu Toplantısı’nda göç hareketlerine ilişkin değerlendirmeler yaptı, söylemleri ile kåh yürek hoplattı, kåh iç rahatlattı, “her şey kontrolümüz altında” dedi ve ekledi: “Afganistan’da yaşanan olaylar ve değişiklikler ülkemize yönelik yeni göç hareketlerini artırabilir!”

Yılda bir defaya mahsus olmak üzere düzenlenen İl Göç Kurumlu Toplantısı’nda son zamanlarda özellikle İran sınırında yaşanan hareketlilik ele alındı. Vali Münir Akkaya Toplantı Salonu’nda özellikle Afganistan’da yaşanan olaylar, yönetimde yaşanan değişiklikler sonrasında ortaya çıkan gelişmeler ve ülkemize yönelik yeni göç hareketleriyle ilgili konular gözden geçirildi.

Polis ve Jandarma güçlerinin düzensiz göçmenleri yakalama konusunda büyük beceri gösterdiklerini belirten Vali Okay Memiş,, “Güvenlik güçlerimiz zamanlarının çoğunu terörle mücadeleye, salgınla mücadeleye harcıyor. Suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması konusunda büyük bir özveri ile çalışan emniyet güçlerimiz,  göçmenleri yakalamak ve sınırı geçmelerini engellemek için büyük gayret gösteriyorlar. Bugün için dünya genelinde Türkiye kadar bu işi profesyonelce yöneten başka bir ülke yoktur. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

Vali Memiş, Ankara Altınağ’da yaşanan ve diğer şehirlerde yaşanılabilecek muhtemel olayların kendilerinin de çok dikkatli ve uyanık olmaları gerektiğini gösterdiğini hatırlattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.