Dolar 32,3364
Euro 35,1586
Altın 2.245,42
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 5°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
5°C
Hafif Yağmurlu
Çar 3°C
Per 4°C
Cum 2°C
Cts 5°C

MUSTAFA ILICALI’YA VEFA

MUSTAFA ILICALI’YA VEFA
29 Haziran 2018 16:19 | Son Güncellenme: 29 Haziran 2018 16:21

SİYASET sahnesinde arzı endam edenlerden (ortalık yerde salınıp boyunu posunu göstermek) bazılarını tanıma fırsatı bulduk.

Geçmişte öyle dönemler yaşadık ki, koskoca bir beş yıl geçti Erzurum Milletvekili olan vatandaşla tanışamadık. Basınla tanışmayan vatandaşa elini uzatır mı? Bu durum hep onlardan kaynaklandı. Geldikleri gibi de gittiler

Bunları Milletvekili Mustafa Ilıcalı’nın veda nedeniyle Müceldili Konağında  düzenlediği toplantıda düşündüm. Haydi iz bırakan milletvekillerini say deseler ne yaparız? Çünkü sayıları bir elin parmaklarını bile geçmiyor.

Neyse şimdi toplantıda, “kimler vardı?” sorusunun yanıtını verelim; Siyasetçiler, sivil toplum örgüt temsilcileri, basın mensupları.

Erzurum Milletvekili olarak Mustafa bey, 2015- 2018 yılları arasında yaptığı özgün çalışmaları bir dosya halinde sundu. İkinci kez milletvekilliğine ara veren Mustafa Ilıcalı, her veda eden milletvekilinin çalışmalarını yansıtan yazılı belge sunması geleneğini başlattı. Eski yıllarda Milletvekili Mücahit Himoğlu’nun yaptıklarını içeren bir kitap yayımladığını hatırlıyorum.

HEP ONDAN SÖZ ETTİLER

Toplantı, Mustafa Ilıcalı’nın yaptığı değerlendirme ve duygulu konuşmayla başladı. Neler yaptığını özetleyen Mustafa bey önce mikrofonu, Erzurum’a Lojistik Merkezin kazandırılmasını ilk dillendiren MÜSİAD eski Başkanı Mustafa Güvenli’ye verdi.

Ardından AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, tarihi örneklerle renklendirdiği bir konuşma yapı. Sonra işadamı Muammer Cindilli, mikrofonu aldı. Mustafa beyin açılışına katkı sağladığı çağrı merkezlerinin 5 bin eğitimli gence iş kapısı olduğunu, gençlerin 11 saniye yerine 5 saniyede problemleri çözdüğüne dikkat çekti. Erzurum – Rize karayoluna Ovit geçidinin yapılmasını değerlendiren Cindilli, Erzurum- İspir arasının da tünellerle kısaltılması gerektiğini, aksi halde İspir’in Rize’ye daha çok yakınlaşacağına işaret etti.

“ONUN SAYESİNDE UÇAK KALDIRDIK”

Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer ise Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile ilgili bir anısını aktardı. Bir kış günü Ankara’dan uçakla Erzurum’a gelmek için havalimanına gittiklerini, olumsuz hava koşulları yüzünden seferin iptal edildiğini bildirdi. Ertesi ve sonraki günlerde de Ankara’dan Erzurum’a gidecek uçaklarda yer yoktur. Tepkiler büyür, o sırada  bir kadın doktor, bu sorunu çözme işini İl Başkanı Tanfer’e havale eder. Uçak kaldırmak gerekli ama Tanfer, bu sorunu nasıl çözeceğini araştırırken aklına Mustafa Ilıcalı faktörü gelir. Hemen telefon eder, Ulaştırma Profesörü Mustafa Ilıcalı’ya durumu anlatır. 400 kişilik uçak işini Ilıcalı birkaç dakika içinde halleder. Tanfer de müjdeyi vatandaşlara bildirir. Ertesi gün uçakta buluşmak üzere herkes ayrılır. Ancak otele giden Tanfer’i bir türlü uyku tutmaz. “Ya aksilik olursa” endişesinden kurtulmak için gece yarısı bir daha Mustafa Ilıcalı’yı telefonla arar, güvence ister. Ertesi gün havalimanına gittiğinde uçak hazırdır. Yolcularla biner ve Erzurum’a gelirler.

SAMİMİYETİN BEDELİNİ ALDI

Sonra mikrofon gazeteciler arasında dolaştı. Bizimle beraber meslektaşlarımız Öztürk Akkök, Esat Bindesen, Sinan Özçaylak, Metin Güven, Mustafa Ilıcalı hakkındaki düşüncelerini paylaştılar.

Bir başka toplantıdan çıkıp gelen ERVAK Başkanı Erdal Güzel konuştu sonra.  Erzurum’un zor bir şehir olduğunu, ‘ortak akıl’ fikrini denemediğini söyledi. Kendi değerlerimize sahip çıkılmasını isteyen Erdal Güzel, ERVAK’ın hep siyaset üstü kalmayı ilke edindiğini anımsattı.

İMDADIMIZA YETİŞTİ

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, dernek olarak çadırda faaliyet gösterdikleri bir sırada imdatlarına Ilıcalı’nın yetiştiğini belirtti. Ziraat Odası Başkanı Şahset Karaman, her zaman Ilıcalı’yı yanlarında gördüklerini ve sorunların çözümüne katkı sağladığını ifade etti.

“Erzurum’un projeleri öksüz kaldı” diye nitelendirdiğimiz Mustafa Ilıcalı, konuşmaları dinlerken gösterilen vefa karşısında duygulandı. Ilıcalı,
daha sonra toplantıya katılanlarla vedalaştı. Müthiş bir enerji ve moralle Erzurum’dan ayrılan Mustafa Ilıcalı İstanbul’a gitti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.