Dolar 32,3833
Euro 35,0293
Altın 2.326,93
BİST 9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

ŞEHİT CENAZESİ GELİNCE, İSTİŞARE YAPILAMADI

ŞEHİT CENAZESİ GELİNCE, İSTİŞARE YAPILAMADI
12 Şubat 2017 13:55

ERZURUM Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen kahvaltılı, “Cazibe Merkezleri Programı ve Ekonomik İstişare Toplantısı” geniş bir katılımla gerçekleşti, ama bakanların şehit cenazesine gidecek olması nedeniyle istişare yapılamadan toplantı dağıldı.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın ev sahipliğinde Çat Yolu üzerindeki Hacıbaba Lokantası’nda düzenlenen istişare toplantısına, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Vali Seyfettin Azizoğlu, önceki İçişleri Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri; İbrahim Aydemir, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, Orhan Deligöz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanısıra kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik yaptı. Konuşmasında, Erzurum’un da aralarında bulunduğu 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı’nın (CMP) yatırımcılara sağladığı desteklerden söz eden Başkan Yücelik, programın, imalat sanayi ile çağrı merkezi ve veri merkezi alanlarında yeni yatırım projelerini desteklemeyi, imalat sanayinde yarım kalmış ya da işletme sermayesi yetersizliği nedeniyle işletmeye geçememiş tesisleri ayağa kaldırmayı amaçlandığını söyledi.

MEVCUT YATIRIMLAR, DESTEKTEN FAYDALANMALI!

Söz konusu desteklerden mevcut işletmelerin de faydalanmasını arzu ettiklerini belirten Yücelik, “Sayın Cumhurbaşkanımız istihdam konusunda bir seferberlik başlattı. O açıdan mevcut işletmeler de bu programla desteklenirse, istihdam da, üretim de daha çok artar. Kalkınma ve gelişme daha hızlı olur diye düşünüyoruz. Böyle bir düzenleme yapılırsa çok daha faydalı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgenin ekonomik anlamda gelişmesi ve kalkınması için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgemizin diğer bölgelerden geri kalmaması için ciddi bir uğraş veriyoruz. Büyük yatırımcıları şehrimize çekmeye çalışıyoruz. Mevcut teşvik sistemi yatırımcıların dikkatini bölgemize yoğunlaştırdı. Erzurum’daki yatırım imkanları ve potansiyel sektörlerle ilgili çok sayıda yatırımcı bizlerden bilgi istiyor. İstanbul’dan çok büyük bir yatırımcıyı şehrimize getirmeye çalışıyoruz. Çok müracaat var. Geçen gün görüştüğümüz Kalkınma Bankası Genel Müdürü bize, Erzurum’la ilgili çok ciddi yatırım taleplerinin olduğunu ifade etti. İnşallah bu girişimler olumlu sonuçlanır ve şehrimiz için kalkınma hamlesini bu programla başlatırız. Ancak yinelemekte fayda var; mevcut yatırımların da bu desteklerden faydalanması hem bu işletmeler için hem de şehrimiz için hayati önem arz ediyor.”

BAZI İLLER SUNULAN İMKANLARI İYİ DEĞERLENDİRDİ

Önceki İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ise, hükümetin destek ve teşvik paketleriyle yatırımcılar için bir atmosfer oluşturduğunu ifade etti, bu iklimde nelerin olabileceğini ve nelerin hayata geçirilebileceğine iş dünyasının karar vermesi gerektiğini belirtti. “Aslında esas konuşulması gereken Erzurum iş dünyasının bu fırsatları nasıl değerlendirileceğidir” diyen Efkan Ala, “Yoksa bir çok dönemde değişik başlıklar altında bir çok imkanlar sunuldu. Bu imkanları bazı iller çok iyi değerlendirdi, bazıları değerlendiremedi. Ama şimdi bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirme zamanıdır. Onun için artık kaybettiğimiz zamanı telafi etmemiz lazım. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

ÇOK MESAFE KATETTİK

Toplantıda daha sonra Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ konuştu. Hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini ekonomik açıdan da kalkındırmak için Cazibe Merkezleri Programı’nı uygulamaya koyduğunu anlatan Bakan Akdağ, “Hükümet olarak bu kalkınmayı sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya karar verdik. Daha önce birçok teşvik mekanizması oldu. Bu mekanizmaların elbette birçok faydası oldu. Aslında hükümetlerimizin altyapıyı gerçekleştirme, bölgelerimizi daha yaşanabilir kılma hususundaki çabaları, ekonomik gelişmenin çok önünde gitti. Bugün artık Doğu Anadolu’da yollar, ulaşım imkanları, sağlık hizmetleri, okullar, üniversiteler yani kamu adına yapılabilecek olan alt yapı yatırımları konusunda çok büyük bir mesafe aldık” dedi.

AŞKALE ÇİMENTO’YU ÖRNEK VERDİ

Bölgedeki yatırımcıların artık ortaklılar oluşturması ve bu ortalıklarla bu yatırımlar yapılması gerektiğine dikkati çeken Bakan Akdağ, “Bu ortaklıklarla, hem aklımızı, hem sermayemizi yerine göre de pazarımızı birleştirerek yola devam etmeliyiz. Parça parça bu iş olmuyor. Rakipleriniz karşısında güçsüz kalıyorsunuz. Bizim sanayi anlamında en iyi öreğimiz Aşkale Çimento ise bunun sebebi oradaki birlikteliktir. Biz bu birlikteliği birçok sektöre yaymak durumundayız. Erzurum’la birlikte aynı kapsamdaki Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane’nin birçok avantajı var. Bu avantaj zaten kendiliğinden yatırımcıları buraya davet ediyor. Biz de üzerimize düşeni yaparsak inanıyorum ki bu programdan istihdam anlamında ve ekonomik kalkınma anlamında çok ciddi ölçüde faydalanacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra, El Bab’taki Rus salrdırısında yaralanan ve teravi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Aşkale’nin Merdivenli Köyü’nden Sedat Atalay’ın cenazesinin Erzurum’a getirileceği belirtildi. Havalimanında düzenlenecek törene protokol mensuplarının katılacağı ifade edilerek, istişare faslına geçilmeden toplantı sonlandırıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.