Dolar 32,3134
Euro 35,1082
Altın 2.292,61
BİST 9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

SORUNLANI KİM ÇÖZECEK?

SORUNLANI KİM ÇÖZECEK?
13 Haziran 2018 15:58

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da 30 Eylül 2017 günü yaptığı konuşmada, şehrin bir takım eksikleri bulunduğunu belirtmiş, hatta sorunların giderilmesi için Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyelerini görevlendirmişti.

O zaman ben de dikkate alınması için Erzurum’un çözüm bekleyen sorunlarını sıralamıştım.

Aradan 8,5 ay geçti. O sorunlar çözülmediği gibi üstüne yeniler eklendi. Seçim vaktine çok az bir süre kala, Erzurum’un son fotoğrafını çekmek, hem de kangren olan sorunları tekrar gündeme taşımak istiyorum:

BİZ CAMBAZA BAKARKEN!

1- Geçen yıl ki referandum öncesinde iktidar tarafından bir ‘Cazibe Merkezleri’ projesi ortaya atıldı. Aceleyle Erzurum’a ikinci organize sanayi bölgesi kuruldu. Kimi ‘20-30’, bazıları ise ‘Erzurum’a 40-50 fabrika gelecek’ diye umut aşıladı.

Biz ip üstündeki cambazları izlerken 1956’dan itibaren bacası tüten Şeker Fabrikasını kaybettik. Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikaları ‘Birini alana diğeri bedava’ kampanyası ile elimizden kaydı gitti.

Bu sırada İkinci Organize Sanayi Bölgesinde bacalar tüttü de biz mi görmedik?

2- Erzurumlu, 16 yıldan bu yana iktidar partisine hep en yüksek düzeyde oy verdi. Erzincan’a kadar gelen ‘yüksek hızlı tren’, niçin Doğunun Paris’ine layık görülmedi? Kim bunun nedenlerini anlatacak?

ARADAN 4 AY GEÇTİ

3- Erzurum havalimanında kışın sis yüzünden uçak seferleri aksıyor. Uçuş garantisi olmadığı için kış turizm merkezi Palandöken’e turist gelmiyor.

 Erzurumlu, uçaklar Trabzon’a indiği için 5 saatlik karayolu yolculuğuna mahkum ediliyor? Sis nedeniyle ortaya çıkan aksama ve rötarların CAT-3 sistemine geçilerek giderileceği bildirilmişti. Aradan 4 ay geçti CAT-3’ten ses yok. Acaba CAT-3 sistemden vaz mı geçildi?

4- Erzurum’un trafik sorununa çare olarak gösterilen hafif raylı sistemin, altı ay içinde ihale edileceği haberini 2016 yılının Ocak ayında yapmıştık. Aradan iki yılı aşkın süre geçti, hafif raylı sisteme ne oldu, yoksa o da rafa mı kaldırıldı?

5- SYDV’nin 50 bin aileye dağıttığı 100 bin ton kömür, kirliliğin tek nedeni. Kışın çektiğimiz hava kirliliği sorunu konusunda 16 yıldan bu yana niye hiçbir adım atılmadı? Kirliliği ortadan kaldırması için dar gelirlilere dağıtılan kömür yerine indirimli doğalgaz verilemez mi?

6- Köyler boşaldı, tarım ve hayvancılık bitti, meralar boş. İşsizlik aldı başını gidiyor. Erzurum, üreten değil tüketen kentler arasına girdi. Tarım ve hayvancılık yeniden nasıl canlandırılacak? İşsizlik sorunu ne zaman ve nasıl
çözülecek?

YORUMLAR

  1. Cahit COŞKUN dedi ki:

    Sayın Akkök,
    Cumhurbaşkanı Erzurum’u samimi olarak sevdiğini ve Erzurum’ özel bir önem verdiğine inanıyorum fakat Sayın Başbakan’ın aynı kanaatte olduğunu düşünmüyorum!..

    Neden derseniz,

    Yıldırım Akbulut’un başbakanlıgından sonra Erzincanlılar bir büyüklük kompleksine kapıldilar ve Erzurum’da ne varsa Erzincan’a kaçırmanın derdine düştüler !..

    Siz de çok iyi hatırlarsınız bütçe görüşmelerinde bir geceyarısı el çabukluğu ile hukuk fakültesini Erzincan’a kaçırdilar ! Daha sonra polis okulu vs. .

    Yine bir Erzincanlı olan sabık Sanayi Bakanı Ali Coşkun Dunya Kadınlar günü vesilesi ile Erzurum’ u ve Erzurumluları aşağilılayan bir açıklama yapmıştı da gelen tepkiler üzerine ozür dilemek zorunda kalmıştı !..

    Yine o günün Ulaştırma Bakanı ve şuanki Başbakanımız bir soru üzerine ” Erzurumlu ağzını acmış bekliyor, maasları göndermesek esnaf acından olecek ” diye bir açıklama yapmıştı ! O zaman çok üzülmüş ve çok kızmistım…

    AK PARTI’ yi kurulduğu günden beri destekleyen bir Erzurumlu olarak Erzurum’a yapılacak yatırımlarla ilgili olarak çifte standat uygulanması beni dolayısı ile bütün Erzurumluları rahatsız ediyor !.

    Sayın Akkök,
    umarım yanılıyorumdur, umarım kayda değer gerekçeleri vardır…

    Umarım bu yanlışlar düzeltilir…

    Zira Erzurum bu çiftesıtandardı hak etmiyor !