Dolar 32,5902
Euro 34,8583
Altın 2.494,59
BİST 9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

“AHMET KARADAYI YENİDEN TUTUKLANSIN” DEDİ!

“AHMET KARADAYI YENİDEN TUTUKLANSIN” DEDİ!
7 Ekim 2016 05:35

01-aktas
NEW CİTY konutlarını tamamlayıp, hak sahiplerine teslim etmediği için hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan dava açılan ve bir süre de cezaevinde tutuklu kalan İşadamı Ahmet Metin Karadayı’nın kaçma ihtimali bulunduğunu belirten Avukat Tuncer Aktaş, mahkeme heyetinden, sanığın yeniden tutuklanmasını talep etti. Ancak, mahkeme heyeti bu talebi kabul etmedi.

Hakkında 692 yıldan, 2 bin 422 yıla kadar hapsi istenen iş adamı Ahmet Metin Karadayı’nın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın son duruşmasına, tutuksuz yargılanan işadamı Ahmet Metin Karadayı katılmazken, mağdurlar ile taraf avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

Mağdur avukatlarından Tuncer Aktaş, yaptığı değerlendirmede, “Karadayı’yı New City konutlarını yapması için dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler teşvik etmiş, şimdiki Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de inşaatların yapımına engel olmuştur. Sanığın ifadesine göre, Başkan Sekmen, ilk başlarda Karadayı’ya destek olacağını söylemiş, ama yapım aşamasında 26 milyon lira ceza kestirdiği gibi, güya inşaat ruhsatı verilmesini de engellemiş. Yine sanık ifadelerinden anlaşıldığına göre, şirkete sonraları 40 milyon lira daha ceza kesilmiş. Sanık duruşmalara neden katılmıyor? Kendisinin kaçma ihtimali vardır. Bu yüzden tutuklu yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.

Ahmet Karadayı’nın Avukatı Enver Atasever, müvekkilinin tutuklanması yönündeki talebinin reddini istedi.

Mahkeme heyeti, eksik evrakların giderilmesi ve New City Projesi’ inşaat alanında inceleme yapılması için duruşmayı erteledi.Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Karadayı İnşaat’ın sahibi Ahmet Metin Karadayı’nın, Palandöken İlçesi sınırları içinde bulunan inşaat alanında yapmayı taahhüt ettiği projeyi tamamlamayarak, maket üzerinden konut satışı yaptığı ve 346 kişiyi dolandırdığı belirtiliyor. Bu nedenle hakkında açılan davaları birleştirilen işadamı Karadayı’nın sebep olduğu her bir olay için istenen hapislerin toplamı 2 bin 422 yılı buluyor.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.