Dolar 32,3849
Euro 35,0576
Altın 2.326,64
BİST 9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

TORTUM ŞELALESİ’Nİ VE İNSANLARI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

TORTUM ŞELALESİ’Nİ VE İNSANLARI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE
15 Mayıs 2018 09:07

DÜNYANIN en büyüklerinden birisi olarak tanımlanan Tortum Şelalesi’nde yaşanan heyelan, insanların aşağıya inmek için kullandıkları yolun altını her gün biraz daha oyuyor.

Geçen yıllara oranla hayli daralan yola müdahale edilmemesi halinde göçüğün kaçınılmaz olacağı, dolayısıyla doğal yapının büyük oranda tahrip göreceği belirtiliyor.

Özellikle yaz aylarında binlerce insanın gezmek, görmek amacıyla yurdun dört bir tarafından akın ettiği Tortum Şelalesi’nde yaşanan sorun ve sıkıntılara ilgili birimlerin “seyirci kalması” hayret ve şaşkınlıkla izleniyor.

KADERİ İLE BAŞ BAŞA

Özel mülkiyet sınırları içinde olan, bu nedenle de kaderi ile başbaşa bırakılan Tortum Şelalesi’nde ortaya çıkan çevre sorunlarına mutlak surette müdahale edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Temizlik ve koruma adına yapılması zorunlu işleri kimin üstlenmesi gerektiğinin tartışma konusu yapıldığı şelalenin, tanıtım ve işletmeciliğinin iyi yapılması halinde her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti çekebileceğini, dolayısıyla kent ekonomisinin bu hareketlilikten ciddi fayda göreceğini belirten Uzundereliler, seçimlerden sonra işbaşına gelecek yeni yönetimlerin bu önemli turizm bölgesine el atmaları gerektiğini hatırlattılar.

Haftasonlarında yaşanan ciddi yoğunluk nedeniyle yola aşırı derecede yük bindiğini bilen yöre sakinleri, “Heyelan nedeniyle altı boşalan yolun bir gün göçeceğinden ve büyük çaplı zayiatlar vereceğinden endişe duyuyoruz” diyorlar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.