Dolar 32,5094
Euro 34,8327
Altın 2.490,54
BİST 9.550,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

ŞELALE’DEN SU DEĞİL SIKINTI AKIYOR

BİR SÜRE ÖNCE ÖZELLEŞTİRME İDARESİ TARAFINDAN 49 YILLIĞINA KİRAYA VERİLEN, KİRALANDIKTAN BİR SÜRE SONRA İŞLETMECİ FİRMA TARAFINDAN “BAKIM YAPIYORUZ” DENİLEREK SUYU KESİLEN TORTUM ŞELALESİ ŞİMDİLERDE GÜRÜL GÜRÜL AKMAYA BAŞLADI AMA, SORUNLAR BİTMEK NEDİR BİLMEDİ.

ŞELALE’DEN SU DEĞİL SIKINTI AKIYOR
24 Nisan 2022 13:30

BİR süre önce işletmeci firma tarafından “bakım yapıyoruz” denilerek suyu kesilen ve ürkütücü bir hal alan Tortum Şelalesi’nde, kar sularının erimesiyle birlikte görkemli görüntüler ortaya çıkmaya başladı.

Dünyanın sayılı çağlayanları arasında yer alan, usulüne uygun şekilde işletilmesi, bakım ve temizliğinin yapılması halinde bölge turizmine büyük katkılar sağlayacağına kesin gözüyle bakılan Tortum Şelalesi, son yıllarda hiç olmadığı kadar ihmale ve kadre uğradı.

Önceki yıl çevre düzenlemesi adı altında çevresinde bulunan tüm ağaçları yok edilen ve taş yığını bir görünüme bürünen Tortum Şelalesi, bir darbe de hidroelektrik santralini kiralayan işletmeden yedi.

Geçtiğimiz aylarda özelleştirme yoluyla 49 yıllığına özel sektöre kiraya verilen Tortum Şelalesi’nin suyu “bakım yapıyoruz” denilerek kesildi.

HERKES TEPKİ GÖSTERDİ

Ortada bir mahkeme kararı bulunmasına rağmen suyu kesilen şelalenin içler acısı hale dönüşen yüzünü gören herkesin, başta da çevrecilerin gösterdiği tepki, firma yetkililerinin geri adım atmalarına ve suyu zoraki de olsa akıtmalarına yol açtı.

Havaların ısınması, dağlardaki karların erimesiyle birlikte Tortum Gölü’nde su seviyesinin normal düzeye erişmesi, Tortum Şelalesi’ni de hayata döndürdü.

GÜRÜL GÜRÜL AKIYOR

Eskiden olduğu gibi yine gürül gürül akan şelalenin muhteşem görüntüsü doğa severleri mutlu ederken, işletmeci firmanın bu defa da Tortum Gölü’ne müdahale ettiği, suyu depolamak amacıyla olmadık yollara başvurduğu öne sürüldü.

HABERİN TAMAMI VE GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.