Dolar 32,3697
Euro 35,0071
Altın 2.325,73
BİST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

VAHİT BİNGÖL: AKARYAKIT BAYİLERİ CAN ÇEKİŞİYOR

VAHİT BİNGÖL: AKARYAKIT BAYİLERİ CAN ÇEKİŞİYOR
16 Kasım 2019 18:06

PETROL Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Bölge Bayileri Toplantısı, Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda yapıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan PÜİS Erzurum Şube Başkanı Vahit Bingöl, akaryakıt bayilerinin ekonomik olarak büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirtti.

“Akaryakıt işletmecileri ciddi anlamda finansal kriz içinde, can çekişiyorlar” hatırlatması yapan Bingöl, “Bayilerimizin dişlerinden, tırnaklarından artırdıkları, gece-gündüz demeden çalışarak oluşturdukları birikimlerinin tümünü bankalar adeta yutuyor. Acilen, akaryakıt bayilerini bankaların kıskacından kurtaracak düzenlemelerin yapılması lazım. Aksi takdirde dürüst bayilerin tümü tek tek kapanacak” dedi.

SIRMACI: HAKSIZLIĞI PÜİS GİDERDİ

PÜİS Yüksek Konsey Üyesi Hulusi Sırmacı da yaptığı değerlendirmede, dağıtım şirketleri tarafından istasyonlara kurulan otomasyon sisteminin bedellerinin bayilerden alınmasının büyük haksızlık olduğunu söyledi., bu konuda PÜİS’in yaptığı çalışmaların bayiler lehine bir kazanım olduğunu dile getirdi.

OKUMUŞ: ÖNEMLİ MESAFELER ALDIK

Toplantıya katılan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, gündemlerine aldıkları sorunları, yaptıkları yoğun çalışmalar sonucu önemli ölçüde giderdiklerini kaydetti.

İki yıl kadar önce, sektörün sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Genel Başkan Okumuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“- Yaptığımız çalışmada, 25 önemli sorun tespit ettik. Birinci sıraya her zaman olduğu gibi adaleti, şeffaflığı ve mali disiplini koyduk. Sektör bu üç değerle nasıl büyür, bu üç değerden vazgeçmeden sektörün tüm paydaşlarını PÜİS nasıl kucaklar diye bir yol haritası belirledik.
Geçtiğimiz yılın Kasım ayında, bu defa neler yaptığımızı gözden geçirdik, bir yılda 5 sorunu çözüme kavuşturduğumuzu gördük. Geride kalan 20 sorun öylece devam ediyordu. Kalan sorunların çözümü için sektörümüzle ilgili tüm kurumların kapısını çaldık, bakan ve bürokratları tek tek ziyaret ettik. Bugün memnuniyetle ifade ediyorum ki, kalan 20 sorunun 15’ini çözüme kavuşturduk. Elde ettiğimiz tüm kazanımlarımızı, yoğun çalışmalarımız sonucunda elde ettiğimizin bilinmesini isterim.”

VERGİ KAÇAKÇILIĞI YAPILIYOR

Akaryakıt üzerinden yapılan vergi kaçakçılığına da dikkat çeken Genel Başkan İmran Okumuş, şöyle devam etti:

“Nasıl bir çocuğun annesi varsa, maliyetin altındaki fiyatla satış yapan bayilerin de bağlı oldukları dağıtım şirketleri var. Türkiye’de 98 dağıtım şirketi var. Dağıtım şirketlerinin ilk 15’inin pazar payı geçen yıl yüzde 10’a yakın azalırken, geriye kalanların pazar payları önemli ölçüde artmış. Bunlar fatura satışıyla büyümüş. Yani bu şirketler vergi kaçakçılığı yaparak büyümüş.

Biz bunları belgeleriyle birlikte başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlara sunduk. Kayıtdışı ile mücadele konusundaki önerilerimizi paylaştık. Çok kısa sürede bu sorunun önemli ölçüde çözüme kavuşturulacağına ve maliyetin altındaki fiyatlarla yapılan satışların bitme noktasına geleceğine inanıyorum” dedi.

Büyük bir katılımla yapılan toplantıya PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, PÜİS Yüksek Konsey Üyesi Hulusi Sırmacı, Erzurum Sanayi İl Müdürü Mustafa Küçükler, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Oktay Kocaoğlu, PÜİS Erzurum Şubesi Başkanı A. Vahit Bingöl ile şube yönetim kurulu üyeleri, PÜİS Baştemsilcileri ve PÜİS Erzurum Şubesi hinterlandındaki bayiler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.