Dolar 32,5291
Euro 34,9081
Altın 2.423,47
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

YÜCELİK TARAFTARLARI ZAFER SARHOŞU OLDU

YÜCELİK TARAFTARLARI ZAFER SARHOŞU OLDU
7 Nisan 2018 18:38

ERZURUM Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) “malumun ilamı” bir seçim daha geride kaldı. Kazanacağı çok öncelerden belli olan ve sonuçların belli olmasından sonra omuzlara alınan Lütfü Yücelik, çok duygulu olduğu belirtti, Erzurum’u ekonomik anlamda “marka şehir” yapma sözü verdi.

Merkez Anadolu Lisesi’nde yapılan seçimde, ETSO’nun kayıtlı 3 bin 62 üyesinden 2 bin 316’sı oy kullandı. Lütfü Yücelik ile Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney’in yarıştığı seçim, beklendiği gibi sonuçlandı.

ERGÜNEY SEÇİLEMEDİ

Bir önceki seçimlerde 35 meslek grubunun tamamını alan Yücelik, bu defa “6 fire” verdi. İki grubta ETSO Meclisi’ne girmek için çabalayan Zafer Ergüney’in gayreti yeterli olmadı. İki meslek grubundan aday olan Ergüney’in seçilememesi ilginç bulundu.

Normal seyrinde süren ve hiçbir tatsızlığın yaşanmadığı seçimlerin sonuçları açıklandığında, Yücelik tarafları, “sanki ilk defa seçim kazanıyorlarmış” gibi “zafer sarhoşu” oldu. Yapılan sayımda, toplamda 77 kişilik eclis sandalyesinin 63’ünü Yücelik’i destekleyen üyeler alırken, Ergüney’in listesindeki 14 üye ETSO Meclisi’ne girmeyi başardı.

HEP BERABER KOŞACAĞIZ

Sonuçların açıklanmasından sonra bir konuşma yapan Lütfü Yücelik, çok duygulu olduğunu belirterek, “Erzurum bizi bağrına basmış. Biz, söylem değil eylem adamıyız. Erzurumluya ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah ömür verdiği sürece, canımız sağ olduğu sürece hep beraber koşacağız. Erzurum’u ekonomik yönden markalaştıracağız. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşunda ve ikinci 500 kuruluşunda Erzurum’un iki şirketi var. Bunları 4-5 yapacağız. O zaman refah, huzur ve birlik artar. Bizden kimse sıkıntı beklemesin. Biz birliğin ve dirliğin adamıyız. Birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Yeni dönemde ETSO Meclis üyeliğine seçilenler, hafta içerisinde bir araya gelerek yönetim kurulu, meclis başkanı, TOBB üst kurul delegeleri ve disiplin kurulu üyelerini seçecek. Fotoğraflar: Nihat Kılıçoğulları

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.