Dolar 32,4276
Euro 34,7383
Altın 2.429,77
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 15°C
Cum 15°C
Cts 12°C

DEFİNE İŞİNDE BÜYÜK ERMENİ OYUNU

DEFİNE İŞİNDE BÜYÜK ERMENİ OYUNU
17 Temmuz 2019 07:43 | Son Güncellenme: 17 Temmuz 2019 07:45

“DEFİNE var” yalan ya da aldatmacasıyla kandırılan vatandaşların, Türk tarihine onarılamaz darbeler vurduğu belirtildi. Bugün 40 yaşında olan ve ömrünün yarısından çoğunu dağlarda Türk izi sürerek geçirdiğini belirten Erzurum Değerli Taşlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Türk, “define var” yalanının Ermeniler tarafından uydurulduğunu vurguladı, “Başta mezarlarımız olmak üzere, tarihi değerlerimize indirilen darbenin altında bu yalan yatıyor” dedi.

SAHTE HARİTALARLA AKILLARI ÇELİYORLAR

Toplumun değer yargılarının değiştiği, dejenere olduğu bir dönemi acımasızca yaşadığımızı belirten Oğuzhan Türk, değerlerimizin mutlaka koruma altına alınması gerektiğini bildirdi. Dağlarımızdan, topraklarımızdan Türk izlerini silmek isteyen Ermeniler’in “define var” tuzağı kurduğuna işaret eden Oğuzhan Türk, “Ermeniler, bizim bölgemizde adeta cirit atıyor. Ceplerinde uyduruk haritaları ile köylülerimizin aklını çeliyor, özellikle Türk’ün mührü niteliğindeki kalıntıların bulunduğu bölgelerde yaşayan vatandaşları, ‘Kaya koçları, mezar taşlarını kırın içinde altın var’ yalanıyla kandırıyorlar. Bizim insanımız da, kısa yoldan zengin olma hayali ile acımasızca tahribata başlıyor. Binlerce yıl öncesinden günümüze ulaşmayı başarmış çok sayıda kaya koçun, kırıldığını gördük. O parçaları topladık. Bu çirkin oyunun mutlaka halka duyrulması ve kurulan tuzakların bozulması gerekiyor” diye konuştu.

TAŞLAR TOPLANIYOR

“Zararın neresinden dönülse kârdır” mantığından hareketle, Erzurum’un ilçe ve köylerinde bulunan tarihi değeri olan taşları toplamaya başladıklarını, bu taşların sergilendiği bir müze kurma çalışmalarının da Aziziye Belediyesi tarafından yürütüldüğünü bildiren Oğuzhan Türk, arayışlarının devam ettiğini söyledi. Erzurum’un yeraltı zenginlikleri açısından hiç de küçümsenmeyecek bir şehir olduğuna da dikkati çeken Türk, bu zenginlikleri tespit etmek ve mevcut eserleri tahrip edilmekten kurtarma adına çalışmalarını sürdürüyor.

HER YER KARIŞ KARIŞ ARANIYOR

Duydukları, haberini aldıkları her yere, “hiç umut olmasa” bile gittiklerini, başta mezarlıklar olmak üzere, ören yerlerini, kayalıkları, mağaraları titizlikle incelediklerini bildiren Oğuzhan Türk, değişik yörelerde, çok farklı maden türleri tespit ettiklerini de kaydetti. Oltu Taşı rezervlerinin neredeyse tükendiğini, bu taşın yerini Rus taşının aldığını özellikle vurgulayan Türk, “Tespit ettiğimiz farklı tür, renk ve desende kaya çeşitleri rahatlıkla süs ve takı sektörü için hammadde olur. Tespit ettiğimiz taşlardan aldığımız numunelerden örnek olsun diye süs eşyaları yaptırdık, kayaları sergiledik. Amacımız, bu büyük potansiyele dikkat çekmek. Şu ana kadar umduğumuz ilgiyi görmedik. Umudumuz giderek zayıflıyor. Ama biz yılmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

Definecilerden “illallah” diyen Aşkale’nin Tokça Köyü Muhtarı Muhammet Polat ise, “Artık üstümüzden uçan her yabancı kuşa bile defineci gözü ile bakar olduk” dedi. Cebine bir harita koyanın, “define bulacağım” ümidiyle yollara düştüğünü ve tarihi tahrip ettiğini belirten Muhtar Polat, “Bizim köyümüz de o tahribattan payına düşeni fazlasıyla alan bir yer. artık herkesten şüphelenir olduk. Ermeni oyununun biz de farkına vardık, ama uyanmamız biraz geç oldu” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.