Dolar 32,3804
Euro 34,6971
Altın 2.401,91
BİST 10.052,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
19°C
Hafif Yağmurlu
Çar 16°C
Per 15°C
Cum 15°C
Cts 12°C

GÜZEL PROJEYE GÜZEL ÖDÜL

GÜZEL PROJEYE GÜZEL ÖDÜL
27 Kasım 2020 04:25 | Son Güncellenme: 27 Kasım 2020 16:06

KORONA salgınının tüm hızıyla etkisini sürdürdüğü günlerde, hem ilçe halkını salgın stresinden kurtarmak ve hem de sosyal etkinliklere katılmalarını teşvik etmek amacıyla Avrupa Birliği Delegasyonu ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen  “Herkes İçin Sıfır Emisyon” ve “Fiziksel Aktivite” temalı programı fırsat bilen İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’a, o günlerde hazırlayıp, uyguladığı “Dört teker bedeni, iki teker ruhu taşır” projesi ödül getirdi.

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya teşvik eden ve 18-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Avrupa Hareketlilik Haftası’na, ilçede düzenlediği çeşitli etkinliklerle ciddi omuz veren Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, İspir’e ikincilik ödülü kazandırdı.

BÜYÜK KATILIM OLDU

Avrupa Birliği Komisyonunun girişimi olarak her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kentlerde hareketliliği artırmak, güvenli yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturarak erişilebilir şehirler oluşturmak ve belediyelerin kalıcı tedbirler almasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftasına bu yıl dünyada en yüksek katılımı gösteren ülke 551 belediye ile Türkiye oldu.

Türkiye Belediyeler Birliği, eylül ayında yapılan etkinliklere katılan belediyelerden bir bölümünü ödüllendirdi.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan V. Prof. Dr. Şükrü Karatepe başkanlığında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Sektörel Politikalar Daire Başkanı Burcu Altınordu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih Duman, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ulaştırma ve Altyapı Yatırımları Sektör Yöneticisi Akif Türkel ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Birol Ekici’nin katılımlarıyla oluşan Juri, 25 Kasım’da toplanarak belediyelerin hafta kapsamındaki çalışmalarını değerlendirdi.

KENDİ KATEGORİSİNDE EN İYİ İKİNCİ

Yapılan değerlendirmeler sonucunda “Avrupa Hareketlilik Haftası Faaliyetleri”, “Kalıcı Önlemler” ve “22 Eylül Arabasız Gün” kıstaslarını yerine getiren ve hareketlilik.tbb.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapan 51 belediye arasından 3 büyükşehir, nüfusu 100 bin üstü olan 3 belediye ve nüfusu 100 bin altı olan 3 belediye olmak üzere toplam 9 belediye ödüle layık görüldü.

İspir Belediyesi, kendi kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü. Aynı kategoride birincilik ödülünü Kastamonu’nun Azdavay Belediyesi alırken, üçüncülük ödülü ise Karabük’ün Safranbolu Belediyesi’ne verildi.

“Hafta Faaliyetleri” kategorisinde afişler, sosyal medya paylaşımları, bilgilendirmeler, müzik dinletileri, film gösterimleri, trafik eğitimleri, geniş katılımlı yürüyüş gibi etkinlikleri “Dört teker bedeni, iki teker ruhu taşır” projesiyle İspir’de uygulayan ve hafta boyunca çok başarılı etkinliklere imza atan Başkan Coşkun, bu gayretini, 549 belediyeyi geride bırakıp, ikincilik ödülü alarak taçlandırdı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.