Dolar 32,3784
Euro 34,7029
Altın 2.402,74
BİST 10.092,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 15°C
Cum 15°C
Cts 12°C

SALGIN ŞİMDİLİK FRENE BASTI

SALGIN ŞİMDİLİK FRENE BASTI
9 Mayıs 2021 17:37

ERZURUM‘da salgın hastalığın yayılma hızının geçtiğimiz günlere oranla düştüğünü ve günlük vaka sayısında azalma olduğunu belirten Sağlık İl Müdürü Gürsel Bedir, erzurumdanhaberler aracılığıyla önemli mesajlar verdi, bayram ziyaretlerinin kesinlikle yapılmaması gerektiğini önerdi, giderek yayılan ve çok sık görülen İngiliz varyantının olumsuz çok ciddi sonuçlar doğurduğuna dikkati çekti, “aman dikkat” uyarısı yapmaktan kendini alamadı.

BAYRAM ZİYARETİ YAPILMASIN

Önceki günlerde önlenemez bir yükseliş içine giren covid-19  salgınının, kapanma uygulamasıyla birlikte frene bastığını ve inişe geçtiğini belirten Sağlık il Müdürü Dr. Gürsel Bedir, giderek azalan bir seyir gösteren hastalığın bayram ziyaretleri yapılması halinde yeniden tırmanabileceğine işaret etti, “Hiç olmazsa bu bayram biri birimize gitmeyelim. Bayramlaşmayı telefonla yapalım. Salgının ailelerin biri birleriyle görüşmeleriyle yayıldığını, virüsün hele de sokağa bırakılan çocuklarla birlikte evlerden içeri taşındığını herkesin bilmesi lazım. Herkes tehlikenin büyüklüğünün farkında olmalı ve bayram ziyareti için kimse kimseyi zorlamamalı” diye konuştu.

ÇİN VİRÜSÜ KAYBOLDU

Erzurum’da ayınan önlemler ve yapılan çalışmalarla ilgili olarak erzurumdanhaberler’e konuşan Sağlık Müdürü Dr. Bedir, Çin virüsünün neredeyse kaybolduğunu, ancak yerini alan mutasyon geçirmiş İngiliz virüsünün, hızla yayıldığını, bu virüsün çok da etkili olduğunu belirtti. Önceki virüsün belirtilerini gerek hekim olarak kendilerinin iyi kavradığını ve hatta çoğu sade vatandaşın bile bilgi sahibi olduğunu, koku ve tat almama, yüksek ateş ve halsizlik şikayeti olanların şüpheye düştüğünü, dolayısıyla test yaptırmak için ilgili birimlere başvurduğunu hatırlatan Dr. Bedir, şöyle konuştu:

BELİRTİLER FARKLILAŞTI

“- Şimdi öyle ilginç bir durumla karşı karşıyayız ki, karnı ağıran, midesi bulanan grip olduğunu zannediyor. Oysa covid olduğunu, ancak test yaptırdığında öğrenebiliyor. Bunun için pandemi mücadelesi veren hekim arkadaşlarımız, muhatap oldukları kişilere alışık olmadıkları herhangi olumsuz bir durumla son günlerde karşılaşıp-karşılaşmadıklarını soruyorlar. Eğer sizin de vücudunuzda alışık olmadığınız bir durum söz konusu ise, covid’den şüphelenmeniz ve test yaptırmak için harekete geçmeniz en doğru olanıdır. Covid vakalarında görmeye alışık olmadığımız bu olumsuzluklar, bizi fazlasıyla şaşırtıyor.” erzhaber

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.