Dolar 32,3798
Euro 34,7506
Altın 2.409,50
BİST 10.077,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
23°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 15°C
Per 13°C
Cum 13°C

ASTARI YÜZÜNDEN PAHALIYA GELDİ

ASTARI YÜZÜNDEN PAHALIYA GELDİ
4 Haziran 2021 07:29 | Son Güncellenme: 4 Haziran 2021 14:59

ERZURUM‘un kötü talihini tersine çevireceği söylenen, uluslararası arenada yapılan büyük mücadeleler sonrasında alınan ve 2011 yılında düzenlenen 25’nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan, yaptırıldıktan birkaç yıl sonra, 15 Temmuz 2014 günü, hatalı işçilik nedeniyle yıkılan atlama kuleleri, o günden beri bir türlü dikiş tutmuyor.

Kent tarihi açısından önemli bir yere sahip olan Kiremitlik Tabya’nın bulunduğu tepe üzerinde, o günlerin parasıyla 100 milyar lira harcamayla yaptırılan kayakla atlama kulelerinin pisti, yaptırıldıktan 3 yıl sonra göçtü, benzer bir olay onarım sonrası 2015 yılında yine yaşandı.

Yaşanan göçük nedeniyle kullanılamaz hale gelen, hem ülkemiz ve hem de Erzurum açısından ciddi bir prestij kaybına da neden olan atlama kuleleri skandalıyla ilgili kayda değer resmi bir açıklama yapılmadı.

Hatalı işçilikten kaynaklandığı söylenen kayma sonrasında sanki de yeni baştan çalışma başlatıldı, aynı kazanın bir daha tekrarlanmaması için bu defa daha ciddi önlemler alındı, pistin çevresi fore kazık sistemiyle güçlendirildi ve kuleler 60 milyon liralık ek bir harcamayla, 2017 yılının şubat ayında düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Kış Oyunları’na (EYOF) yetiştirildi.

Şehre hakim bir tepe üzerinde inşa edilen, özellikle hava karardıktan sonra ışıl ışıl haliyle her yerden rahatlıkla görülebilen ve dikkat çeken, görüntüsünün dışında da kayda değer bir getirisi olmayan kayakla atlama kulelerinde yine bakım, onarım ve düzenleme çalışması yapıldığını görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Kafe kısmının bir süre önce özelleştirildiği kulelerle ilgili doyurucu bir açıklama bekleyen Erzurum kamuoyu, kayakla atlama kulelerinin üstünü örten gizemin kaldırılmasını istiyor, “Kulelerin son durumu ne? Neden sürekli onarım yapılıyor? Kulelerin kent ekonomisi ve sosyal hayatına katkısı ne oldu?” sorularına cevap bekliyorlar. erzhaber

#atlamakuleleri#erzurum#haber#spor#kayak#kaza

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.