Dolar 32,5446
Euro 34,8663
Altın 2.430,28
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

AH’LARIN SAYISI BİNİ GEÇELİ ÇOK OLDU

AH’LARIN SAYISI BİNİ GEÇELİ ÇOK OLDU
13 Şubat 2021 12:50 | Son Güncellenme: 13 Şubat 2021 13:17

HAVALARIN iyi gitmesini fırsat bilerek esnaf gezilerini sıklaştıran, bu arada halkın içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik sorunlara ortaklaşa çözüm bulmak, bir fikir platformu oluşturmak için de siyasi parti il örgütlerinin yanında sivil toplum kuruluşlarıyla yakın diyaloğa giren Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Vahit Bingöl, “Erzurum esnafının durumu hiç iyi değil” iddiasında bulundu, “Eskiden vatandaşa bir dokunur bin ah işitirdik. Şimdi işittiğimiz ah’ların sayısı bini çoktan geçti on bini buldu” diye konuştu.

Erzurum’un önde gelen iki sivil toplum kuruluşu Ticaret Borsası ve Esnaf Odaları Birliği  yönetimlerini ziyaret ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını, bu arada CHP, İYİ Parti ve Gelecek Partisi İl Başkanlıkları’nı da ziyaret ederek çok faydalı görüşmeler yaptıklarını bildiren Vahit Bingöl, başta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlıkları’ndan istedikleri görüşme talebine cevap beklediklerini özellikle vurguladı.

DİŞ AĞRISI SABIRLA GEÇMEZ!

Yaşanan salgın nedeniyle ülkenin, doğal olarak da Erzurum’un içinde bulunduğu sıkıntılı durumun farkında olduklarını belirten, “Diş ağrısı hiçbir zaman sabredilerek geçmez, mutlaka müdahale, mutlaka tedavi gerekir” hatırlatması yapan  Vahit Bingöl, Erzurum’un sorun ve sıkıntıların üstesinden akılcı yöntemlerle ve dayanışma ruhunun öne çıkartılmasıyla aşılabilmesini mümkün gördüğünü belirtti. Bir zamanlar değil Erzurum, tüm bölgenin en canlı, en hareketli ticaret merkezi olan Taşmağazaları’nda sayıları giderek azalan esnafın bir bölümünün akşam siftahsız kepenk kapattığını, çevre köylerden gelen insanları uğrak yeri olan, canlı ve cıvıl cıvıl hali ile belleklerde iz bırakan Tebrizkapı’nın o eski halinden eser kalmadığını bildiren Bingöl, şunları söyledi:

HER GÜN AYNI DERT, AYNI SIKINTI

“- O Taşmağazalar ki, bir zamanların kilo işi altın karşılığında dükkanları el değiştiren çarşısında şimdi çoğu yer boş ve kiralık. Ne yazık ki, üzerinde koca koca ilanlarla ‘kiralık’ yazan o dükkanların dönüp de yüzüne bakanı yok. Aynı vahim durumu Tebrizkapı’da da, Cumhuriyet Caddesi’nin yarı bölümünde de, Yenikapı’da da görmek mümkün. Esnaf değil müşteri, kış nedeniyle avlayacak sinek bile bulamıyor; ellerini koynuna sokmuş, çaresizlik içinde akşamın olmasını bekliyor. Her yaşanan acı ve sıkıntılı gün, bir önceki günün devamı niteliğinde. Günü akşam ederken bir ekmek parası kazanmış olanlar kendilerini şanslı görüyor. Ben bir başka şehrin değil, bölgesinin lideri konumundaki Erzurum’un halini sizlere anlatmaya, arzetmeye çalışıyor, ısrarla bir olma, birlik olma, sorunların üstüne beraberce yürüme talebimi şahsım ya da partim adına değil, Erzurum insanı adına yineliyorum. Bu arada, gezi ve ziyaretlerimizin diğer partilere de örnek olması, onları harekete geçirmesi bizim için ayrı bir zevk ve mutluluk kaynağı oluşturdu.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.