Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

BİRİ YETMEMİŞ, İKİNCİ CAMİYİ DE ELE GEÇİRMİŞLER

BİRİ YETMEMİŞ, İKİNCİ CAMİYİ DE ELE GEÇİRMİŞLER
11 Ekim 2017 09:01 | Son Güncellenme: 11 Ekim 2017 09:05

ATATÜRK Üniversitesi Kampusü’ndeki iki büyük caminin altında bulunan ve cami derneği tarafından Kültür – Eğitim adı altında faaliyet gösteren ve Kırkıncı Cemaati’ne mensubiyeti ile tanınan vakfa kiralanan kapalı alanların, büyük mücadeleler sonunda geri alınabildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Üniversitesi Merkez Cami’nin altında bulunan kapalı alan, dönemin Cami Derneği Başkanı Prof. Dr. M.E.’nin tasarrufu ile Kültür ve Eğitim Vakfı’na kiralandı.

“Kur’an hizmeti yapılacak” denilerek yıllar önce vakfa kiralanan kapalı alanların yurt olarak kullanıldığı öğrenilince, Diyanet İşleri Başkanlığı, cami derneğine 2014 yılında bir yazı göndererek, işgal edilen alanların boşaltılmasını istedi.

KİRAYA VERMEK, İZNE TABİ

Gönderilen yazıda, müftülüklere bağlı camilerin sorumluluğunda bulunan yerlerin kiralanmasının izne tabi olduğu hatırlatıldı, ayrıca bir heyetle de denetim yaptırıldı.

Yapılan denetimlerde sözü edilen kapalı alanlardaki faaliyetlerin ticari amaçlı olduğu belirlendi ve faaliyetlerin durdurulması gerektiği dernek yetkililerine bildirildi.

Ancak yapılan hiçbir uyarı dikkate alınmadı.

Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yetkililerinin, 15 Temmuz sonrasında derneğin parasını Bank Asya’ya yatırdığı da öğrenilince, dernek yeniden incelemeye alındı, bu arada bankadaki paraya da el konuldu.

Yapılan uyarılardan sonra, Dernek Başkanı Prof. Dr. M.E., iddiaya göre, sözü edilen mekanların tahliye edildiğini beyan etti, ama Yakutiye İlçe Müftülüğü tarafından yapılan kontrollerde bu beyanın doğru olmadığı anlaşıldı ve yeniden uyarı yapılarak, kiracı vakfın binayı tahliye etmesi gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

GÖREVİ KARDEŞİNE DEVRETTİ

Geçtiğimiz nisan ayında yapılan genel kurulda, ikameti İstanbul’da, işi Bingöl’de (Bingöl Üniversitesi) olan başkan M.E, görevi kardeşi A.E.’ye devretti.

Tüm bu uyarılar yapılırken, vakfın Merkez Cami’nin altındaki alanları boşaltacak yerde, yeni yaptırılan Kalem Cami’nin (Darül Fünun Cami) altındaki kapalı alanları da kiraladığı(!) anlaşıldı.

Bu arada, Atatürk Üniversitesi Güvenlik Amirliği de, yaptığı kontrollerde sözü edilen alanlarda “güvenlik zafiyeti” olduğunu belirterek, uyarılarını sıklaştırdı.

Aslında Kur’an eğitimi verildiği belirtilen, ama yurt olarak kullanılan mekanların Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kayıtlı olmadığı ve yıllarca böyle kullanıldığı da anlaşıldı.

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve Yakutiye İlçe Müftülüğü ile Dernekler Müdürlüğü’nün yıllar süren mücadeleleri nihayet sonuç verdi ve “din eğitimi” adı altında “ticaret” yaptığı belirlenen vakıf, işgal ettiği yerleri boşaltmak zorunda kaldı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.