Dolar 32,5432
Euro 34,8629
Altın 2.427,81
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

BU DA DEDE-TORUN KÜTÜPHANESİ

BU DA DEDE-TORUN KÜTÜPHANESİ
21 Haziran 2021 15:49 | Son Güncellenme: 21 Haziran 2021 15:53

İKİ yıl kadar önce, 39 yaşındaki avukat oğlunun kalp krizi sonrası hayatını kaybetmesiyle birlikte dünyası kararan Mürüvvet Demirtaş’ın acılarını az da olsa dindiren ve katkısı olanlara “manevi rahatlık” yaşatan Murat Demirtaş Kütüphanesi’nin açılışı Hınıs’da seçkin bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşti.

Hınıs doğumlu bir babanın kızı olarak Erzurum’da, Ayazpaşa Mahallesi’nde dünyaya gelen ve halen Mersin’de yaşayan emekli öğretmen Mürüvvet Demirtaş, avukat oğlu Murat Demirtaş’ın ani ölümüyle büyük sarsıntı geçirdi.

Kalbine genç yaşta yenik düşen Mersin Barosu’na kayıtlı Avukat Murat Demşrtaş’ın ölümü hukuk çevrelerinde büyük üzüntü yaşattı.

Yaşadığı travma sonrası, duyduğu büyük acının etkisini azaltmak için çeşitli yollar deneyen, oğlu adına sosyal etkinlikler düzenlenmesi için gayret gösteren Mürüvvet öğretmen, babası Akif Yılmaz’ın doğum yeri olan Hınıs’ta, oğlunun adını taşıyacak bir kütüphane açmak için kolları sıvadı.

Hınıs Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oluşturulan Murat Demirtaş Kütüphanesi bugün aynı zamanda Hınıs Kaymakam Vekili olarak da görev yapan Erzurum Vali Yardımcısı Uğur Köroğlu’nun katılımı ile törenle açıldı.

Açılış töreninde Mürüvvet Demirtaş’ı, Yavuz Selim Öğretmen Okulu’ndan arkadaşı Erzurum’un belleklerde iz bırakan emekli Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak yalnız bırakmadı. 

“Dede-Torun Kütüphanesi” olarak da tanımlanabilecek salonun açılış töreninde ilçe yönetici ve bürokratları da hazır bulundu. Törende konuşan ve gösterilen ilgiye teşekkür eden Mürüvvet öğretmen, oğlunun isminin bundan böyle, babasının doğum yeri olması nedeniyle  kendileri açısından özel bir öneme sahip Hınıs’ta yaşayacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.