Dolar 32,5916
Euro 34,8605
Altın 2.501,97
BİST 9.685,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

EEYY ORKÖY, DAĞITTIĞIN KOVANLARA GEL DE BİR BAK!

EEYY ORKÖY, DAĞITTIĞIN KOVANLARA GEL DE BİR BAK!
11 Eylül 2017 07:09

BÜLENT Erkan, genç, dinamik, çok yönlü insan. Kendisi İspir’in Yedigöllör Köyü’nden ve orada yaşıyor, ömrü dağlarda, Kaçkarlar’da geçiyor.

Bugünlerde hayli dertli olan Bülent Erkan, sezon başında Orman ve Köy İlişkileri Müdürlüğü (ORKÖY) tarafından yöre köylüsüne ücretsiz olarak dağıtılan arı ve kovanlarından hiç bal alamadıklarını söyledi, “Geçtik baldan, dağıtılan ithal arılar bizim yerli kovanlarımızın ballarını da yedi” iddiasında bulundu.

ORKÖY’ün, orman köylüsüne maddi destek sağlamak amacıyla sezon başında kovan dağıttını, dağıtılan kovanlardaki arıların Adana’dan getirildiğini belirten Bülent Erkan, “Gelen arılar hem hastalıklıydı, hem de farklı farklı cinsten hayvanlardı. O hayvanlar bizim kaçkarlar’a uyum sağlamadı, dirhem bal üretmedi, aksine bizim ballarımızı da yediler” diye konuştu.

BALIN TADINI KAÇIRTTILAR

Köylerinde kendisi ile birlikte 5 aileye daha kovan ve arı dağıtıldığını, o ailelerin de hayal kırıklığına uğradığını belirten Erkan, iddialarını şöyle sürdürdü:

“-Bölgede çok sayıda aileye kovan ve arı dağıtıldığını biliyorum. Sayı veremem, ama miktar çok. Konuştuğum tüm arıcılar, bizim gibi hayal kırıklığı yaşamış, yaşamaya da devam ediyor. Size ORKÖY’ün dağıttığı kovanların peteklerini göstereyim. Bir bakın. Petekler pırıl pırıl, gram bal bulunmuyor. Ne bal aldıysak, yine biz kendi eski kovanlarımızdan bal aldık. Balda muazzam bir yolsuzluk olduğu inancındayım. Bu konunun araştırılması gerekiyor. Kimsenin bizi kullanmasına izin vermeyiz. ORKÖY kovan ve arı alma işini bize bıraksa, parasını onlar ödeseydi, durum böyle olmazdı. Kaçkarlar’da Adana arısından verim alınamayacağını işin uzmanlarının da bilmesi gerekir. O kovanların kışın sönmesi kaçınılmaz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.