Dolar 32,3697
Euro 35,0071
Altın 2.325,73
BİST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

ERZURUM’UN ÇOCUKLARI BURSA’YA UĞURLANDI

ERZURUM’UN ÇOCUKLARI BURSA’YA UĞURLANDI
14 Ekim 2017 18:31 | Son Güncellenme: 14 Ekim 2017 18:32

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından düzenlenen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında; 112 öğrenci Erzurum Havalimanı’ndan Bursa’ya uğurlandı. Vali Vekili Ayhan Terzi tarafından uğurlanan 15 yaşın altındaki 112 öğrenci ve 8 eğitimci, Bursa’nın tarihi ve turistik mekânlarını görme fırsatı bulacak.

“Biz Anadoluyuz Projesi” ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki,  21 ilde 15 yaş ve altı 50 bin katılımcı, Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret edecek. Projeyle, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması,  birlik, beraberlik,  kardeşlik ruhu geliştirilerek,  huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması hedefleniyor.  Bu kapsamda;  Bursa ile eşleşen Erzurum, proje çerçevesinde 2 bin 750 öğrencinin Bursa’ya gönderilmesi planlanıyor.

DOĞU’DAN BATI’YA GÖNÜL KÖPRÜSÜ… 

Hava limanında öğrencilerle bir müddet sohbet eden Vali Vekili Ayhan Terzi, hafta sonu tatillerini çok iyi geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.  Şehrin tarihi mekânlarını gezip görmelerini isteyen Terzi, “Biz Anadolu’yuz projesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilde 15 yaş ve altı, maddi durumu yetersiz, daha önce il dışına çıkmamış, terör mağduru 50 bin öğrencimizin, ülkemizin 23 farklı şehrini ziyareti hedefleniyor. Bu projesinin ana hedeflerinden biri de çocuklarımıza; ülkemizin farklı tarihi, turistik ve doğa güzelliklerini sunmak, öğrenciler arasında bir gönül köprüsü oluşturmaktır” dedi.

Bilet işlemlerinin tamamlanmasının arından Erzurum Vali Vekili Ayhan Terzi, il dışına çıkan öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirip, uçağa kadar uğurladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.